Baji Balázs Eb-döntős 60 méter gáton

Baji Balázs
Baji Balázs
Vágólapra másolva!
Baji Balázs bejutott a péntek esti döntőbe 60 méter gáton a prágai fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A szabadtéren és tető alatt is Eb-negyedik magyar versenyző a péntek délutáni elődöntőben ugyan jól rajtolt, ám több gátat is ledöntött.

Baji Balázs Forrás: MTI/Illyés Tibor

A célfotó alapján futamában éppen negyedik lett 7.65 másodperccel, ezzel bekerült a 18.55-kor kezdődő nyolcas fináléba. A holland Gregory Sedocnak ugyancsak 7.65-je volt, ám ő ötödikként zárt és kiesett.

A döntőben Baji Balázs 7.65 másodperccel a hetedik helyen végzett. A magyar versenyző a nyolcas fináléban mind az öt gátat felrúgta, így kiesett a ritmusból és csak a hazai közönség előtt szereplő Petr Svobodát tudta megelőzni.

A számot az esélyes francia Pascal Martinot-Lagarde nyerte 7.49-cel, aki kisebb combsérüléssel versenyzett. A dobogóra is honfitársai állhattak fel: Dimitri Bascou (7.50) volt a második és Wilhem Belocian (7.52) a harmadik.

2013-ban a göteborgi fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságon szintén döntős volt a magyar versenyző, akkor három századdal maradt le a dobogóról, és végül negyedik helyen végzett.

A 2014-es zürichi atlétikai Európa-bajnokságon Baji országos csúccsal (13.29) végzett az ötödik helyen végzett a 110 m gát döntőjében