Vágólapra másolva!
Ezüstérmet nyert Boros László a futócéllövők 40 vegyes számában az Arnhemben zajló 10 méteres Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

A magyar sportlövő a 40 lövéses alapversenyt 385 körrel az élen zárta, hármas holtversenyben a svéd Emil Martinssonnal és a finn Tomi-Pekka Heikkilával. Az érmek sorsáról így a szétlövés döntött a három sportoló között, és ebben a svéd lövő volt a legpontosabb, Borosnak ugyanakkor finn vetélytársát sikerült megelőznie.

Csapatban megremegtek a kezek

Az olimpia műsorán nem szereplő szám másik két magyarjának nem sikerült jól a pénteki verseny: Sike József 376, míg Tasi Tamás csupán 369 körrel fejezte be a viadalt, amivel előbbi a 14., utóbbi pedig a 16. lett a 19 fős mezőnyben. A hármójuk alkotta csapat 1130 körrel a negyedik helyen végzett, három körrel elmaradva a harmadik cseh triótól.

Boros a magyar küldöttség hatodik érmét szerezte meg a kontinensviadalon. A szerdai nyitónapon a 14 éves Gáspár Lalita a junior női puskások között, Major Veronika pedig a junior női futócéllövők 40 vegyes számában győzött, míg a felnőtteknél a Boros László, Sike József, Tasi Tamás összeállítású csapat harmadik lett a férfi futócél 30+30-as számban. Csütörtökön Péni István puskában a junior férfiak között másodikként végzett, csakúgy mint a pisztolyos junior lány csapat.