A pisztolyos Tobai-Sike Renáta Eb-bronzérmes

Tobai-Sike Renáta
Vágólapra másolva!
Tobai-Sike Renáta bronzérmet nyert női pisztolyban az arnhemi 10 méteres - korábbi nevén légfegyveres - Európa-bajnokság szombati zárónapján.

A viadal honlapja alapján a tavaly ebben a számban világbajnoki ötödik, sportpisztolyban vb-harmadik magyar versenyző a 40 lövéses alapversenyt 381 körrel zárta a nyolcadik, még éppen finálét érő helyen.

Tobai-Sike Renáta Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A döntőben azonban mindenki tiszta lappal indult, Tobai-Sike pedig ugyan sokáig csak a hatodik helyen állt, a verseny előrehaladtával egyre pontosabb volt, s végül a 18. lövés után 177,2 körrel fejezte be harmadik helyen a viadalt. Az aranyérmet az ukrán Olena Kosztevics szerezte meg a bolgár Antoaneta Boneva előtt.

A tavalyi vb-n olimpiai kvótát is szerzett Tobai-Sike a magyar küldöttség nyolcadik dobogós helyét érte el Arnhemben.

A döntőben már nyugodt volt

"Az alapverseny nagyon rosszul ment, különösen az első 20-25 lövés alatt szenvedtem, ám azt követően Győrik Csaba kihívott, kicsit átbeszéltük a dolgokat. Mondta, hogy világcsúcs már biztos nem lesz, de azért szedjem össze magam és csináljam jobban, szerencsére sikerült" - mondta az MTI-nek Tobai-Sike Renáta. - Az alap közben nem szoktam nézni, hogy állok, ezért is lepett meg nagyon a végén, hogy 381 kört értem el, az meg még jobban, hogy ezzel becsúsztam a döntőbe."

A 36 éves sportlövő elmondása szerint a döntőben már lényegesen nyugodtabb volt, mint korábban: "Persze izgultam a fináléban is, de alapvetően élveztem, s próbáltam a lehető legjobban koncentrálni. A döntőben mindig tudtam, hol tartok, s ugyan sokszor voltam a mezőny végén, ám nem voltam nagyon lemaradva, csak mindig néhány tizeddel és szerencsére, amikor kellett, jöttek az erős tizesek. Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy légpisztolyban is sikerült érmet szereznem nagy versenyen."