Vágólapra másolva!
Az eredeti tervek még arról szóltak, hogy ezen a héten megműtik Berki Krisztián vállát, hogy tökéletes állapotban legyen az októberi, glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. Ám kiderült, az operációt az olimpiai bajnok tornász vírusos megbetegedése miatt el kellett halasztani.

"Folyamatosan tartom a kapcsolatot a műtétre felkészült orvosaimmal, szerdán pedig a Sportkórház fül-, orr-, gégészeti osztályán vizsgáltak meg, ahol azt állapították meg, hogy vírusos betegséget kaptam el. Ez az oka annak, hogy a hétfőre tervezett, majd csütörtökre áttett vállműtétemet a jövő hétre halasztották" - nyilatkozta Berki Krisztián a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának.

"Szedem az orvosságokat, követem az orvosi tanácsokat, közben az étrendemre és a vitaminháztartásomra ügyelő Bundzsák Gabriellától, a volt válogatott tornásznőtől is megkapom a szükséges instrukciókat. Remélhetőleg a hétvégére már teljesen rendben leszek. Kicsit feszültebb vagyok, mint a múlt héten, mert múlik az idő, én pedig mielőbb szeretnék túlesni a műtéten” - tette hozzá.

Fotó: Magócsi Márton - Origo

Az orvosi előrejelzések szerint a műtét után körülbelül két hónapig tarthat Berki Krisztián teljes gyógyulása. Kovács István, az olimpiai bajnok edzője úgy véli, hogy a rehabilitációt követően öt hónapra lesz szükség a csúcsforma eléréshez. Ez így összesen hét hónap. A világbajnokság október 23-án kezdődik, így elvileg mindenre juthat idő.