Az olimpiai bajnok és a friss Európa-bajnok is utazik Portugáliába

Márton Anita, súlylökés, atlétika
POLAND, Sopot : Hungary's Anita Marton competes in women shot put qualification group A at the IAAF World Indoor Athletics Championships in the Ergo Arena in the Polish coastal town of Sopot, on March 8, 2014. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
Nagy, 17 fős csapattal vesz részt Magyarország a portugáliai téli dobó Európa Kupán, melyen Pars Krisztián olimpiai bajnok kalapácsvető és Márton Anita friss fedettpályás Európa-bajnok súlylökő is dobókörbe lép.

"A hétvégi viadal nem célverseny, hanem a félkészülésnek egy fontos állomása, ettől függetlenül többektől lehet jó eredményt várni" - mondta az MTI-nek Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség sportigazgatója.

Találkozás a nagy ellenféllel

A szakember Parssal kapcsolatban jelezte, hogy egy kisebb combizom-húzódással bajlódik, ettől függetlenül jó formában van, s nyerni szeretne. Ugyanakkor ott lesz a leiriai viadalon legnagyobb riválisa, a világbajnok Pawel Fajdek is, aki tavaly ugyanott legyőzte a magyar dobót.

Márton Anita egy hete nyerte meg a prágai fedett Eb-t, s ahogy Spiriev Attila fogalmazott, kérdés, hogy a sikerét követő felhajtás, illetve kötelezettségek után szellemileg miként tud teljesíteni majd Portugáliában. A békéscsabai klub súlylökője a cseh fővárosban 19,23 méteres magyar csúccsal győzött, ami nem lepte meg a sportigazgatót.

Márton Anita Forrás: AFP/Johannes Eiselle


"Az edzésmunkáját és formáját látva egyáltalán nem váratlan a 19 méteres eredmény. Persze a csúcs egy nagyon eltalált dobás eredménye, de a döntőben végig nagyon jól dobott és kiváló sorozatot produkált" - méltatta Mártont Spiriev Attila, aki szerint a 26 éves nehézatlétának fokozatosan kell építkezni tovább, s az idei cél, hogy a világbajnokságon döntőt dobjon, és lehetőleg kerüljön be a nyolc közé.

Edzőtábor is, nemcsak verseny

Portugáliába a magyar dobóatléták nem csak versenyezni mennek, ugyanis az EK-n induló 17 sportoló, illetve tíz másik versenyző egészen március 27-ig az országban edzőtáborozik majd.

A kétnapos viadalon Márton és Pars is szombaton versenyez, előbbi 15 órától, utóbbi pedig 16.15-től.