Vágólapra másolva!
Barát Péter két éve még kómában feküdt egy kerékpárbaleset miatt és az orvosok is lemondtak róla, most pedig a balatonfüredi Balatonman versenyre készül, de rajthoz áll az idei Ultrabalatonon is.

Barát Pétert két évvel ezelőtt kerékpározás közben elütötte egy autó. A cserbenhagyásos gázolás után többszörösen összetört gerinccel kórházba került, majd kómába esett. Az orvosok lemondtak róla, de ő felébredt a kómából, és ahogy javult az állapota elkezdett mozogni, sétálni, majd kocogni.

Azóta már túl van egy maratonon, most pedig a június közepén megrendezendő Balatonman-re készül.

"A tervek szerint a júniusi versenyen 3,8 kilométert fogok úszni, 180 kilométert kerékpározom, és a végén futok egy maratoni távot. A felkészülésbe természetesen jól illeszkedik az idei Ultrabalaton is, ahol szintén elindulok az egyik csapat tagjaként futok majd. A rendszeres sport kitartásra nevel, és vidámságot ad. Minden olyan embernek csak ajánlani tudom, akik nem sportolnak rendszeresen. Mindegy, hogy úsznak, futnak, kerékpároznak, vagy gyalogolnak, a lényeg, hogy csinálják!" - hangsúlyozta Barát Péter.

Az Ultrabalatont a május 29-31-e között rendezik meg, míg a füredi Balatonman-versenyt június 12-14-e között bonyolítják le.