Jól sikerült Berki Krisztián vállműtétje

HORIZONTAL
Hungarian Krisztian Berki competes on the pommel horse in the men's individual artistic gymnastics final during the 31th European Men's Artistic Gymnastics Championships in Sofia on May 25, 2014. AFP PHOTO / NIKOLAY DOYCHIONOV
Vágólapra másolva!
Hétfőn reggel a Sportkórházban megműtötték Berki Krisztián vállát. A beavatkozásra az edzésmunkát és versenyzést is megnehezítő kopások és lerakodások miatt feltétlenül szükség volt az olimpiai bajnok tornásznál.

"A körülbelül félórás műtét jól sikerült, minden a terv szerint történt meg. A magyar tornászválogatott keretorvosaként én vezettem az operációt, magát a technikai műveletet pedig két kiváló vállspecialista kollégám, Pavlik Attila és Hidas Péter hajtotta végre. A kulcscsont-vállcsonti ízület kitisztítására volt szükség, valamint a kulcscsonti végződés egyenetlenségének lesimítására" - nyilatkozta dr. Halasi Tamás, az Országos Sportegészségügyi Intézet sportsebészeti osztályának vezetője a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

Az osztályvezető orvos elmondta, hogy Berki vállrögzítővel már kedden elhagyhatja a Sportkórházat.

Berki májusban már újra edzhet Forrás: AFP/Nikolay Doychinov

Várhatóan május közepén kezdheti el az edzéseket, és folytathatja a felkészülését az októberi, Glasgowban megrendezésre kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, amelynek dobogósai automatikusan részvételi jogot szereznek Rióra.