Vágólapra másolva!

Dörögnek majd a fegyverek Nagytétényben

A jövő héten Budapesten rendezik az első Rendőr Szolgálati Pisztolylövő-világbajnokságot - közölte a rendőrség.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a versenyt az USIP (Union Sportive Internationale des Polices, Rendőr Sport Világszövetség) felkérésére a Magyar Rendészeti Sportszövetség szervezi meg.

A rendezést a magyar rendőrség, ezen belül kiemelten a Rendészeti Szervek Kiképző Központja, valamint a Magyar Rendészeti Sportszövetség vállalta magára. A verseny helyszíne az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző Központ Nagytétényi Lőtere. A május 4-7. között megrendezendő eseményre a világ 17 országából érkeznek rendészeti munkát végző versenyzők.

A versenyen országonként négy emberből álló versenycsapatok indulhatnak. A versenyzők olyan lőfeladatokat hajtanak végre és olyan szituációkat oldanak meg, amelyek bárhol, bármikor előfordulhatnak a napi szolgálatellátás során.

A szituációs lőgyakorlatok végrehajtásához pályákat rendeznek be, életszerű helyzetekkel és helyszínekkel. A világbajnokság versenykiírása szerint szolgálati öltözetben, előre meghatározott kényszerítőeszközök viselésével és csakis az adott fegyveres szervnél rendszeresített maroklőfegyverrel lehet a versenyen indulni.