Vágólapra másolva!
A baltimore-i zavargások miatt az észak-amerikai baseball-liga145 éves történetének első zárt kapus mérkőzését játsszák szerdán.

A helyi hatóságok közölték, hogy a zavargások miatt Baltimore Orioles-Chicago White Sox MLB-találkozó időpontját 19-ről 14 órára hozták előre, és hogy a szurkolók ezúttal nem mehetnek be a Camden Yards Stadionba. A meccset eredetileg hétfőn rendezték volna, már kétszer elhalasztották.

6 néző már volt, 0 még nem

A USA Today internetes kiadása szerint az eddigi legalacsonyabb nézőszám egy MLB-meccsen 6 (hat) volt: a Worcester Ruby Legs and Troy Trojans összecsapását 1882. szeptember 28-án játszották. Zárt kapus meccsre még nem volt példa a liga történetében.

Egy tüntető kiabál egy baltimore-i útkeresztezdősben Forrás: MTI/EPA/Noah Scialom

A zavargások hétfőn robbantak ki a marylandi városban, néhány órával a rendőri őrizetben elhunyt Freddie Gray temetése után. A feldühödött tömeg kövekkel dobálta meg a rendőröket, fosztogatott, a randalírozók baseballütőkkel zúzták be a gépkocsik ablakait, járőrautókat gyújtottak fel. Több mint ezer rendőrt vetettek be a tüntetők ellen, de ez is kevésnek bizonyult a túlerővel szemben.

Rendkívüli állapot

A városban rendkívüli állapotot és egyhetes éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el, valamint tízezer nemzeti gárdistát és rendőrt helyeztek készenlétbe. Baltimore-ban a Martin Luther King meggyilkolása miatt kirobbant 1968-as zavargások óta nem vetették be a Nemzeti Gárdát.