Vágólapra másolva!
Három ismert sebészspecialista, Dr. Halasi Tamás, Dr. Hidas Péter és Dr. Pavlik Attila jó együttműködésének, majd a sportorvosokat váltó gyógytornászok jól felépített munkájának köszönhetően ismét látogathatja a válogatott edzéseit Berki Krisztián tornász olimpiai bajnok, akit ötven nappal ezelőtt a Sportkórházban operáltak meg. Két nappal a 30. születésnapja előtt került a műtőbe.

„A sebészi beavatkozást nem lehetett tovább halogatni - jelentette ki az olimpiai bajnok tornász a Telekom Sporthír Szolgálatnak. - Az erős fizikai igénybevétel miatt erősen elhasználódott bal vállammal egyre nehezebben tudtam az edzések feladatát teljesíteni, és egy idő után a fájdalmak már a versenyeken is jelentkeztek. Nagy munkát kellett a sebészeknek elvégezniük, amikor a kulcscsont-vállcsonti ízületet megszabadították a lerakodásoktól, miközben a kulcscsonti végződésben kialakult egyenetlenségeket is elsimították. Egészen biztos, hogy műtét nélkül Rióig nem tudtam volna kitartani. Ezúttal is szeretnék köszönetet mondani a segítségemre sietőknek.”

Türelemjáték

Berki a kényszerszünet miatt nem vehetett részt az áprilisi franciaországi Európa-bajnokságon. Kovács István a mestere, aki egyben a válogatott vezetőedzője is, április közepén kapta vissza az olimpiai bajnok tanítványát. Az október 24-én kezdődő glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságig rajtjától 170 nap választja el a sikerpárost.

„Eddig minden úgy alakult, ahogy elterveztük. Nagy segítséget jelentett a számomra, hogy a Tornacsarnokban is gyógytorna helyiséget alakítottak ki, így nem sokkal a műtét után már ott lehettem a társaim között, és végezhetem a magam kis gyakorlatait. Fájdalmat már nem érzek a vállamban, csak egy kis merevséget. Már gyakorlom a támaszhelyzeteket, sorozom a fekvőtámaszokat, és az a jó hír, hogy nem érzek különbséget a jó és a 'megjavított' vállam között. Ha minden jól megy, két hét múlva már lovazni is fogok egy kicsit, aztán majd megyünk előre apró lépésekben. Minden nap, minden egyes edzés egy újabb türelemjáték. Ha kapkodunk, kellemetlen meglepetésben részesülhetünk.”

Világbajnoki akcióterv

Az áprilisi Európa-bajnokságot a Berki mögött olimpiai és világbajnoki ezüstérmes brit Louis Smith nyerte, élve legnagyobb ellenfelének távollétével.

„Nem voltam tévé közelben az Európa-bajnokság alatt, és eddig még arra sem határoztam el magamat, hogy megnézzem Smith győztes gyakorlatának a felvételét. Azt viszont tudom, hogy szépen lovazott. Türelmetlenül várom a következő összecsapásunkat, amire lehet, hogy csak az október 24-én kezdődő glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon kerül sor. Remélem, hogy addig legalább négy-öt versenyen elindulhatok, és aztán hozni tudom a legjobb formámat. Az életelemem a versenyzés, a kihívások visznek előre. Mindent elkövetünk majd Kovács Istvánnal, a mesteremmel, hogy a negyedik világbajnoki aranyamat is sikerüljön megszerezni” – hangsúlyozta Berki Krisztián.

Telekom Sporthír Szolgálat – Szalay Péter