Elutazott, mert tiszteletlenek voltak vele

Justin Gatlin, atlétika
QATAR, Doha : Justin Gatlin (L) of the United States sprints to win the 100m men's race at the Diamond League athletics meeting at the Suhaim bin Hamad Stadium in Doha on May 15, 2015. Gatlin set a world best time for 2015 at a Diamond meeting when he stormed to a 100m sprint victory in 9.74sec, making him the fifth fastest man ever. AFP PHOTO / MARWAN NAAMANI
Vágólapra másolva!
Összeveszett a szervezőkkel, és elutazott a pekingi atlétikai versenyről Justin Gatlin, az amerikaiak olimpiai és világbajnok sprintere.

"Semmi tiszteletet nem mutattak, ezzel azt tudatták velem, hogy jobb, ha elmegyek" - nyilatkozta újságíróknak a pekingi repülőtéren a 33 éves sportoló.

Gatlin négy nappal ezelőtt a világ idei legjobb idejével, 9.74 másodperces egyéni csúccsal nyerte meg a dohai Gyémánt Liga-viadalt, majd rögtön a kínai fővárosba utazott, amely augusztusban otthont ad a világbajnokságnak. Ott egy edzésen combfájdalmakra panaszkodott, ám utána állítása szerint megnyugtatta a rendezőket, hogy nem komoly a probléma.

Justin Gatlin élete legjobbját futott Dohában Forrás: AFP/Marwan Naamani

"Indulni akartam 100-on, de azt mondták, biztosan kímélni akarom magam, és nem futom végig a távot, csak fel akarom venni a rajtpénzt" - közölte a sprinter, akinek menedzsere csak annyit mondott: sokba volt ez a szervezőknek, akik 12 ezer dollárt költöttek Gatlin repülőjegyére és szállására.

Az amerikai atléta 2004-ben megnyerte a 100 métert az athéni olimpián, majd egy évvel később Helsinkiben 100-on és 200-on is világbajnok lett.

2006-os doppingeltiltása után 2010-ben térhetett vissza, s a 2012-es londoni játékokon 100-on harmadik volt, az amerikai sprintváltóval pedig második. A 2013-as moszkvai világbajnokságon a jamaicai Usain Bolt mögött második helyen ért célba a klasszikus sprintszámban, s a stafétával szintén ezüstérmet nyert.

Tavaly Bolt uralta a nemzetközi mezőnyt, 100-on 9.77 másodperccel, 200-on pedig 19.68 másodperccel vezette a világranglistát.