Besenyei motorja háromszor állt le repülés közben

Besenyei Péter, műrepülés
HUNGARY, Budapest : Hungarian aerobatics pilot and world champion air racer Peter Besenyei flies with his aircraft under the oldest Hungarian bridge, the 'Chain Bridge' and over the Danube River in Budapest on May 1, 2013 during an air show. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Paul Bonhomme zsinórban a harmadik győzelmére hajt majd Rovinjban, a Red Bull Air Race következő futamán, amely egyben az utolsó, mielőtt a világ leggyorsabb motorsportjának mezőnye Budapestre érkezik. Besenyei Péter most repül utoljára a régi repülőgépével, azt mondta, a legutóbbi versenyen repülés közben háromszor is leállt egy-egy pillanatra a motor.

A hét végén harmadik futamához érkezik a Red Bull Air Race idei versenysorozata. A 14 pilóta először február 13-14-én Abu Dzabiban, majd május 16-17-én Csibában mérte össze erejét, és mindkét versenyen a brit Paul Bonhomme győzött.

Május 30-31-én Rovinjba érkezik a mezőny, tavaly minden idők legszorosabb versenyét hozta a horvátországi futam. Akkor Hannes Arch mindössze 0,08 másodperccel előzte meg Bonhomme-ot, aki a rendkívüli vereség után hullámvölgybe került, és a következő öt versenyen mindössze egyszer állhatott fel a dobogóra.

Budapestre már meglesz Besenyei új gépe Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Most Horvátországba érkezve Bonhomme 24 ponttal vezeti a bajnokságot az ausztrál Matt Hall előtt (18 pont), míg a 2014-es bajnok, Nigel Lamb eddig mindössze nyolc pontot szerzett. Az idei szezon roppant kiélezett, míg korábban csak néhány versenyző küzdött a futamelsőségért, ebben az évben a tizennégy pilóta közül nyolcnak is komoly esélye van arra, hogy megszerezze a győzelmet.

"A legjobb dolog, amit tehetek, hogy elfelejtem az eddig történteket, és úgy teszek, mintha Horvátországban kezdődne a szezon. Nem ülhetünk a babérjainkon, ahhoz túlságosan szoros a küzdelem" - mondta Bonhomme.

Besenyei Péter Forrás: Red Bull

Besenyei Péter számára a rovinji futam az utolsó a régi repülőgépével, amellyel Csibában is sokat szenvedett.

ami természetesen megzavarja a koncentrációt, és az időeredményeket is rontja. Horvátországban számos érzékelőt helyezünk el a repülőn, hogy rájöjjünk, pontosan hol a hiba. Nagyon várom már, hogy Budapesten az új géppel repülhessek" - mondta a magyar világbajnok.