Vágólapra másolva!
Szikla zuhant egy 29 éves magyar férfira az osztrák Eisenerz település közelében évente megrendezett Erzberg Rodeo motorversenyen, és súlyos sérüléseibe még a helyszínen belehalt.

A stájerországi rendőrség adatai szerint a férfira egy 1,4 méter hosszú, fél méter széles kődarab zuhant, amely háromszáz méterrel magasabbról gördült le a hegyoldalon.

A férfi segítőként vett részt az elmúlt hétvégén megrendezett alpesi motorversenyen. Vasárnap Eisenerz közelében, a verseny egyik meredek, erdős szakaszán tartózkodott több más személlyel együtt, hogy kötélkordonnal biztosítsák a terepet a motorosoknak.

Nem hallotta meg a társak kiabálását

Eközben indult meg - egyelőre tisztázatlan okokból - a szikladarab a hegyoldalon. Az éppen az egyik versenyzőnek segítő magyar férfi - társai vészkiáltása ellenére - nem vette észre a háta mögül érkező szikladarabot, amely végül leterítette és súlyosan megsebesítette. Még a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az Erzberg Rodeo versenyt 1995 óta évente rendezik meg a stájerországi Eisenerz környékén magasodó Erzberg hegyen. Európában az egyik legnagyobb extrém motorversenynek számít.