Vágólapra másolva!

Botrányba keveredett, és lemondott a cseh jégkorong-válogatott kapitánya

Lemondott posztjáról Vladimir Ruzicka, a cseh jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya.

Az 52 éves szakembert áprilisban azzal vádolták meg, hogy korábban pénz ellenében biztosított játéklehetőséget az egyik hokisnak. Ruzicka cáfolta ezt, de miután kedden újabb vádakat fogalmaztak meg vele szemben, este úgy döntött, távozik a posztjáról.

Vesztegetési ügybe keveredett

A vesztegetéssel kapcsolatos hírek két és fél héttel a hazai rendezésű világbajnokság előtt kerültek napvilágra. Ezek szerint a tréner - még a Slavia Praha edzőjeként, a 2012-13-as szezonban - körülbelül 5,7 millió forintnak megfelelő koronát fogadott el egy férfitől azért, hogy annak fia játéklehetőséghez jusson.

A májusi vb alatt Ruzicka azt mondta, valóban kapott ennyi kézpénzt, de az ajándék volt, és 2014 novemberében - jogi megfontolásból - visszafizette az összeget.

A szülők is az edző ellen vallottak

Kedden aztán az egyik cseh rádióadó olyan anyagot sugárzott, amelyben további szülők nyilatkoznak arról, hogy Ruzicka jutalék ellenében karriert ígért a fiuknak.

"Úgy döntöttem, hogy az április óta tartó, ellenem irányuló, szisztematikus médiakampány miatt lemondok. Soha semmi törvénybeütközőt nem tettem, és azon leszek, hogy tisztára mossam a nevemet" - mondta kedden este Ruzicka.