Hiába nyer, nem kaphatja meg a luxusautót Hosszú Katinka

Hosszú Katinka, úszás
UNITED STATES, MESA : MESA, AZ - APRIL 17: Katinka Hosszu competes in the 200m Butterfly Final during day three of the Arena Pro Swim Series at the Skyline Acquatic Center on April 17, 2015 in Mesa, Arizona. Chris Coduto/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az európai fellépések után megint a tengerentúlon folytatja versenyszezonját Hosszú Katinka, akit az egyik sztárfellépőként mutat be a tavaly novemberben kezdődött Arena Pro Swim sorozat záróeseményének honlapja.

A csütörtöktől vasárnapig tartó Santa Clara-i viadalra úgy érkezik a magyar világ- és Európa-bajnok, hogy öt állomás után vezet a nők összetett pontversenyében, és ha nyer, akkor övé a széria győztesét megillető 10 ezer dollár.

Csak a pénzdíj lehet az övé

Ugyanakkor, mivel nem amerikai állampolgár - olvasható az Egyesült Államok sportági szövetségének weboldalán -, az egyéves használatra felkínált BMW-t mint az első hellyel együtt járó különdíjat nem kaphatná meg.

Hosszú Katinka ismét Amerikában versenyez majd Forrás: AFP/Getty Images/Chris Coduto


Különösen kiemelt figyelem övezi a hazaiak közül a 18-szoros olimpiai bajnok, a visszavonulása után a versenyzéshez tavaly tavasszal visszatért Michael Phelpset, akinek a sorozat előző viadala Charlotte-ban nem sikerült igazán jól. Így a Santa Clara-i megméretés esetleg dönthet további karrierjéről is, mivel a jövő nyári riói ötkarikás játékokat célba vevő úszóklasszis újabb gyenge teljesítmény esetén lehet, hogy felhagy a 2016-os olimpián való indulás tervével.