Fontos naphoz érkezett a budapesti olimpiarendezés

Tarlós István Budapest, 2015. június 10.
Tarlós István főpolgármester felszólal a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén a fővárosi MOM Kulturális Központban 2015. június 10-én. A MOB úgy döntött, hogy támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia pályáz
Budapest, 2015. június 10. Tarlós István főpolgármester felszólal a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésén a fővárosi MOM Kulturális Központban 2015. június 10-én. A MOB úgy döntött, hogy támogatja a 2024-es olimpia és paralimpia pályázati szándéknyilatkozatának benyújtását. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A 2024-es budapesti nyári olimpiai és paralimpiai játékok pályázatáról is dönthet a Fővárosi Közgyűlés a keddi ülésén, amelyen több mint nyolcvan előterjesztést tárgyalhatnak meg.

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett előterjesztés elfogadásával a Fővárosi Közgyűlés határozatban mondhatja majd ki: egyetért azzal, hogy Budapest a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen, az Országgyűlés támogatásával pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogára.

A testület továbbá a 2-es metróvonal és a Gödöllői HÉV összekötése és a rákoskeresztúri szárnyvonal kialakításáról szóló projekt megvalósításának koncepcióját is tárgyalhatja.

A Fővárosi Közgyűlés a fővárosi önkormányzat szervezeti és működési szabályzatának módosításáról is dönthet. A tervezett módosítás szerint főpolgármesteri hatáskörbe kerülhetnek a 3-as metróvonal felújításával kapcsolatos ügyek a beruházás mielőbbi megvalósítása érdekében.