Szabó László: Paralimpiát Budapestre!

Szabó László kommunikációs szakember, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) vezetője, Szekeres Pál, Szabó László lett a Magyar Paralimpiai Bizottság új elnöke.
Budapest, 2015. július 6. Szabó László kommunikációs szakember, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) vezetője, elnökjelölt (k) és Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának fogyatékos emberek társadalmi integrációjával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa (j2) a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) rendkívüli tisztújító közgyűlésén Budapesten 2015. július 6-án. Szabó László lett a Magyar Paralimpiai Bizottság új elnöke. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság hétfőn megválasztott elnöke azt szeretné, hogy az olimpiai rendezés gondolatával együtt a paralimpia is megjelenjen.

"Azt szeretném, hogy

Ezért én úgy fogalmaztam a programomban, hogy paralimpiát Budapestre!" - mondta az M1-nek Szabó László.

A 45 éves kommunikációs szakember hozzátette, az olimpiához hasonlóan

a paralimpia sem pusztán sportesemény.

Véleménye szerint, ha paralimpia lenne Budapesten, az egy olyan társadalmi szemléletformáló projekt lenne, amelyet követően rá sem lehetne ismerni Magyarországra a tekintetben, hogy miképpen fordul saját fogyatékos embertársai felé az eseményt követően.

Szabó László, az új elnök Forrás: MTI/Kovács Attila

Az MPB elnöke - aki a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnöki tisztjét is ellátja - a soron következő, riói paralimpiával kapcsolatban elmondta, körülbelül harminc magyar kvótával lenne elégedett.

A következő hónapok elsősorban a kvótaszerzésről szólnak,

ugyanis e tekintetben egyelőre nem állnak túl jól a paralimpikonok, mivel eddig egy sportlövő, egy cselgáncsozó, illetve egy országúti kerékpáros harcolta ki a brazíliai részvételt.