Vágólapra másolva!
A lengyel Rafal Majka nyerte meg a Tour de France országúti kerékpáros körverseny második hegyi szakaszát, amelyen nem történt változás az élcsoportban.

Az éllovas Chris Froome a keddi erődemonstrációja után ezúttal csapatával együtt nem diktált erős tempót, ami a többi esélyes versenyzőnek is megfelelt, így a legjobbak nyugodtan tekertek végig a Pau és Cauterets közötti 188 kilométeren. Hiába volt három komolyabb emelkedő a 11. szakaszon, köztük a legendás Tourmalet kaptatója, az összetettben élen állók közül senki sem kockáztatott meg egy komolyabb támadást, igaz, így is csak kevesen tudták tartani velük a lépést.

Contador megint nem volt sehol

A győztes Majka ugyanakkor egy nagyobb szökevénycsoport tagjaként hagyta maga mögött a mezőnyt még jóval a komolyabb emelkedők előtt, majd a Tourmalet-n robbantott, és onnantól jó tempóban haladva ért elsőként a célba, egy perccel megelőzve az ír Daniel Martint.

Chris Froome egyelőre magabiztosan vezet Forrás: AFP/Yuzuru Sunda


Froome és az összetettben mögötte álló Tejay van Garderen, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Geraint Thomas és Alberto Contador együtt, több mint öt perc hátránnyal ért célba. Ismét csalódást keltően versenyzett ugyanakkor a címvédő olasz Vincenzo Nibali, aki újabb egy percet kapott az éllovastól, illetve a Froome mögött tegnap második Richie Porte is, aki négy perccel maradt le csapattársától.

Eredmények:

1. szakasz, Pau-Cauterets, 188 km, hegyi befutó:

1. Rafal Majka (lengyel, Tinkoff-Saxo) 5:02:01 óra
2. Daniel Martin (ír, Cannondale) 1:00 perc hátrány
3. Emanuel Buchmann (német, BORA) 1:23 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Chris Froome (brit, Team Sky) 41:03:31 óra
2. Tejay van Garderen (amerikai, BMC Racing) 2:52 p h.
3. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 3:09 p h.
4. Alejandros Valverde (spanyol, Movistar) 3:59 p h.
5. Geraint Thomas (brit, Team Sky) 4:03 p h.
6. Alberto Contador (spanyol, Tinkoff-Saxo) 4:04 p h.

A július 26-ig tartó Touron csütörtökön a Lannemezan és Plateau de Beille közötti 195 kilométeres, hegyi befutóval záruló etap vár a mezőnyre.