A hosszabbításban úszott el a vb-bronz a női tőrözőknek

A francia Ysaora Thibus (j) ünnepel, miután legyőzte Mohamed Aidát (b) a női tőrözők csapatversenyében a moszkvai vívó-világbajnokságon 2015. július 19-én. A női tőrválogatott a negyedik helyen végzett.
Vágólapra másolva!
A bronzmérkőzésen elszenvedett egytusos vereséggel a negyedik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a moszkvai vívó-világbajnokság zárónapján.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia összeállítású együttes a franciákkal mérkőzött azután, hogy az amerikaiakat a negyeddöntőben legyőzte, majd az olaszoktól az elődöntőben kikapott.

Az első párban Knapek ellen 5-3-ra nyert Ysaora Thibus, de aztán sorozatban három magyar sikerrel zárult asszó következett: előbb Mohamed bizonyult jobbnak Anita Blaze-nál, majd Varga Astrid Guyart-nál, végül Knapek is megverte Blaze-t. A következő párban ugyan Varga egy tussal, 6-5-re kikapott Thibus-től, de így is 25-21-re vezettek még a magyarok. A hatodik asszó viszont nagyon rosszul alakult, az egyébként jól vívó Mohamed ezúttal képtelen volt megszúrni Guyart-t, aki viszont hétszer találta el őt pontot érően.

35-32-re is vezetett Mohamed az utolsó asszóban

A francia fordítás után Varga győzött, mégpedig négy tussal a csereként beállt Pauline Ranvier ellen, ezzel már ismét a magyaroknál volt az előny, amint a passzív Knapek és Guyart pástra lépése után is. Mohamed és Thibus 31-30-ról kezdte mérkőzést, majd előbb a magyar tőröző ellépett 35-32-re, azután a francia egyenlített 36-36-ra. A hosszabbításban Thibus vitte be a győztes találatot nyolc másodperccel a ráadásra kirótt egy perc lejárta előtt.

A bronzmérkőzésen Varga vívott nagyon eredményesen, ő hattal több tust adott, mint amennyit kapott, míg Knapek plusz eggyel, Mohamed viszont - a ráadásban esett találatot nem számítva is - mínusz héttel zárt.

Mohamed itt már tudja, hogy a franciáké a győzelem Forrás: EPA

Ebben a szakágban nem rendeznek csapatversenyt az olimpián, így a 11 hónapos kvalifikációs időszakban csak egyéniben lehet kvótát szerezni.

eredmények, női tőr csapat:
a 16 között (még szombaton):
Magyarország - Németország 45-39

negyeddöntő:
Oroszország - Lengyelország 45-38
Franciaország - Koreai Köztársaság 45-41
Magyarország - Egyesült Államok 45-35
Olaszország - Japán 45-25

elődöntő:
Oroszország - Franciaország 45-41
Olaszország - Magyarország 45-18

a 3. helyért:
Franciaország-Magyarország 37-36

döntő:
Olaszország - Oroszország 45-36

A végeredmény:
1. Olaszország (Elisa Di Francisca, Arianna Errigo, Martina Batini, Valentina Vezzali)
2. Oroszország (Larisza Korobejnyikova, Inna Gyeriglazova, Aida Sanyajeva, Julija Birjukova)
3. Franciaország (Isaora Thibus, Anita Blaze, Astrid Guyart, Pauline Ranvier)
4. Magyarország (Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia)