Tovább ütik Bradyt a megsemmisített telefon miatt

Super Bowl XLIX - New England Patriots v Seattle Seahawks GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL NFL Super Bowl XLIX Seattle Seahawks New England Patriots 2015
GLENDALE, AZ - FEBRUARY 01: Tom Brady #12 of the New England Patriots looks on prior to Super Bowl XLIX against the Seattle Seahawks at University of Phoenix Stadium on February 1, 2015 in Glendale, Arizona. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL szerint Tom Brady bizonyítékot tüntetett el a laposlabda-ügyben. Ő meg azt állítja, telefoncserénél mindig megsemmisíti a régit. Marad a négymeccses eltiltása.

Tom Brady, a New England Patriots irányítója a laposlabda-ügyben folytatott vizsgálat alatt megsemmisítette a telefonját, a nyomozók ezért nem tudtak hozzáférni a híváslistájához és az üzeneteihez - idézi a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala az NFL szerdai közleményét.

Négy meccs, nem kevesebb

Kedden jelentették be, hogy az NFL elutasította Brady négymeccses eltiltása miatti fellebbezését, azzal az indoklással, hogy legalábbis tudott a szabálytalanságról. A játékosok szakszervezete ugyanakkor továbbra is kiáll mellette, szövetségi bíróságra viszi az ügyet.

Mi ez a laposlabda-balhé?

A New England januári, Indianapolis Colts elleni meccsén a gyanú szerint 12 labdából 11-et puhábbra fújtak. A puhább labda máshogy viselkedikk a levegőben, és könnyebben el lehet kapni. Miután a trükk kiderült, a liga megbüntette a csapatot és Bradyt is.

Tom Brady Forrás: AFP/Kevin C. Cox


A játékos telefonja lett volna az egyik legfontosabb bizonyíték, azt azonban éppen aznap megsemmisítette, amikor az NFL vizsgálatot végző munkatársaival találkozott. Azt mondta, azért, mert

épp lecserélte a telefont egy újra, és ilyenkor mindig megsemmisíti a régit.

Brady hosszú közleményben reagált a fejleményekre. Ebben ismét kijelentette, hogy semmi rosszat nem tett, nem volt tudomása semmiféle trükközésről, valamint jelezte, hogy a telefonját csak azután semmisítette meg, hogy arról tájékoztatták: az nem fog bizonyítékként szerepelni az eljárásban.

Szappannal is játszhattak volna

A friss ítélet értelmében Brady éppen a Colts ellen térhet vissza a pályára. Az indianapolisiak nem haragszanak Bradyre, Dwayne Allen legalábbis a Twitteren azt írta, "Szappannal is játszhattak volna labda helyett, akkor is megvertek volna minket. Egyszerűen ők voltak a jobb csapat."