A méreg- és az almazöld váltja a bordót az olimpikonok ruháján

Táncosok mutatják be a 2016-os riói nyári olimpián részt vevő magyar csapat adidas sportruházatát Budapesten, a Várkert Bazárban 2015. augusztus 5-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. augusztus 5. Táncosok mutatják be a 2016-os riói nyári olimpián részt vevő magyar csapat adidas sportruházatát Budapesten, a Várkert Bazárban 2015. augusztus 5-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Több mint kétórás, látványos showműsor keretében mutatták be szerdán este a magyar olimpiai csapat Rio 2016 kollekcióját, amelyet az adidas készített a jövő évi játékokra.

A budapesti Várkert Bazárban, a játékok rajtja előtt kereken egy évvel megtartott rendezvényen kiderült, hogy a japán alapanyagból készült, magyar motívumokat is tartalmazó kollekció domináns színárnyalata - a korábban megszokott bordóval szemben - ezúttal a méregzöld lesz, s mellette még az almazöld kap szerepet.

Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára elmondta, megtisztelőnek tartja, hogy a tervezésbe az adidas a MOB-ot is bevonta. Az est során többször elhangzott, hogy a világcég összesen hat ország sportolóit öltözteti Rio de Janeiróban, a magyaron kívül még a német, a brit, az ausztrál, az etióp, valamint a Trinidad és Tobagó-i olimpiai csapatot.

A zöld a domináns az új szerelésben Forrás: MTI/Illyés Tibor

Közülük a németen kívül a magyar olimpai az egyetlen, amely 1968 óta mindig az adidas szerelésében szerepelt a nyári játékokon.

A bemutató vendégei - többek között Andy Vajna és felesége - a sportdivat változását is nyomon követhették, miután az elmúlt 47 esztendő eddigi összes magyar olimpiai ruházata feltűnt a színpadon. Ebben olyan híres magyar sportolók nyújtottak segítséget, mint Dunai Antal, Kulcsár Győző, Bóbis Ildikó, Foltán László, Martinek János, Kovács Antal, Kovács István, Vörös Zsuzsanna, Vajda Attila, Varga Tamás, Dombi Rudolf és Fazekas-Zur Krisztina.

Akcióban a pantomimesek Forrás: MTI/Illyés Tibor

A ruhák bemutatását megelőző zenés blokkban Koós János után Keresztes Ildikó, Somló Tamás és Tóth Gabi is feltűnt a színpadon.

A riói sportkollekciót pantomimesek mutatták be, akik mozdulataikkal a magyar sikersportágak jellemző pillanatait elevenítették meg. Az est egy brazil szambaelőadással zárult.