Húszfős magyar csapat indul Las Vegasban

Sastin Marianna Baku, 2015. június 15.
Az I. Európa Játékokon a női birkózás 60 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett Sastin Marianna a dobogón az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 15-én.
MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Baku, 2015. június 15. Az I. Európa Játékokon a női birkózás 60 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett Sastin Marianna a dobogón az azerbajdzsáni Bakuban 2015. június 15-én. MTI Fotó: MOB / Szalmás Péter
Vágólapra másolva!
A Magyar Birkózó Szövetség elnöksége elfogadta a szakágvezetők előterjesztéseit, így húsz versenyző vesz majd részt a szeptember 7-én kezdődő Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

Az MBSZ pénteki közleménye szerint a kötöttfogásúaknál mind a nyolc súlycsoportban lesz magyar induló a vb-n, míg szabadfogásban és a nőknél egyformán hat kategóriában nevez birkózót a szövetség.

Az I. Európa Játékokon a női birkózás 60 kg-os súlycsoportjában aranyérmet szerzett Sastin Marianna Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter



A csapat összeállításában kevés a meglepetés, többek között Bácsi Péter, Lőrincz Tamás és Sastin Marianna is indul, a legutóbbi játékokon bronzérmes szabadfogású, Hatos Gábor ugyanakkor kihagyja a viadalt.


A világbajnokság a sportág első kvótaszerző versenye lesz a jövő évi riói nyári játékokra, melyre Las Vegasból minden olimpiai súlycsoportban (minden fogásnemben hat-hat kategória) az első hat helyezett szerez ötkarikás indulási jogot.


A magyar vb-csapat:

férfiak:

kötöttfogás:
Krasznai Máté (59 kg)
Lőrincz Tamás (66 kg)
Korpási Bálint (71 kg)
Bácsi Péter (75 kg)
Lőrincz Viktor (85 kg)
Szabó László (80 kg)
Kiss Balázs (98 kg)
Lám Bálint (130 kg)

szabadfogás:

Molnár József (57 kg)
Gulyás Zsombor (70 kg)
Nagy Mihály (74 kg)
Veréb István (86 kg)
Szmik Attila (97 kg)
Ligeti Dániel (125 kg)

nők:

Dénes Mercédesz (53 kg)
Sastin Marianna (58 kg)
Barka Emese (60 kg)
Sleisz Gabriella (63 kg)
Wilson Vanessa (69 kg)
Németh Zsanett (75 kg)