Vágólapra másolva!
A világ legeredményesebb sportolójával, Michael Phelpsszel és Barack Obama amerikai elnökkel is találkoztak azok a győri női focisták, akik végül bronzérmet szereztek a Los Angelesben rendezett speciális olimpián.

Női labdarúgásban a tízfős magyar csapat felét győri játékosok adták, a Staféta DSE labdarúgóit elkísérte Los Angelesbe Szünstein Mónika edzőnő is.

Mint a Kisalföldnek elmondta, a magyar csapat tagjait a Manhattan Beachen élő magyarok látták vendégül. "Leírhatatlan, mennyire figyeltek ránk: az erős napsugárzás miatt fényvédő krémeket adtak, a meglehetősen erős sodrású óceánban szinte élőláncot alkottak, nehogy a hullámok elragadjanak bárkit közülünk. A 86 fős magyar csapatból mindenkinek adtak 25 dollárral feltöltött kártyát, így kedvünkre választhattunk apró ajándékokat. A megnyitó előtt Manhattan Beach tűzoltósága hívta meg vacsorára a teljes csapatot" - mesélte Szünstein Mónika.

Michael Phelps és Szünstein Mónika Forrás: Kisalföld

Arról is beszélt, hogy az olimpiai megnyitón Barack Obama elnök és a felesége ünnepi beszédet tartott, előtte pedig

Stevie Wonder énekelte el a legismertebb számait.

"Az elnök úr tőlünk messze lépett mikrofon elé, és ha kicsiben is, de láttuk. Arról beszélt, hogy az összes sportoló, aki eljutott idáig, minden dicséretet megérdemel a kitartásért" - emlékezett vissza az edzőnő.

"Minden idők legsikeresebb olimpiai atlétáját, Michael Phelpset ellenben testközelből láthattuk. A tizennyolcszoros olimpiai bajnok is vitte ugyanis a speciális sportolók zászlaját.

Az angolom nem a legjobb, izgultam is, így inkább mutogattam, mit szeretnék. Az úszófenomén vette a lapot, megállt, és mosolyogva vállalta a fotót. Az úszóversenyeken többször tiszteletét tette Phelps, sőt versenyzett´is egyet az indulókkal."

A magyar női fociválogatott bronzérmes lett, az 58 versenyzőből álló magyar küldöttség pedig végül 32 arany, 30 ezüst és 20 bronzérmet szerzett 14 sportágban.