Bolt a Guardiola által kirúgott német orvosnak hálálkodott

Usain Bolt, atlétika
CHINA, BEIJING : Jamaica's Usain Bolt celebrates after winning the final of the men's 200 metres athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 27, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Az amerikai Justin Gatlint az atlétikai vébén 100-on és 200-on is legyőző Usain Bolt elmondta, nagyon fontos volt neki, hogy legyőzze Gatlint, majd köszönetet mondott edzőjének, és a Bayern Münchentől Pep Guardiola által elküldött orvosnak, végül jelezte, Rió után visszavonul. 

„Sokat jelentett nekem a 200 méter, bár egészen biztos voltam benne, hogy győzni fogok. Ott volt Gatlin, aki hangoztatta, hogy készen áll, ezért akartam nagyon legyőzni, és ezért ünnepeltem meg ilyen látványosan a győzelmemet. Én vagyok a legjobb!” – nyilatkozta a Guardiannek Bolt.

A 100-on is nyerő Boltot a 200 m döntője után elgázolta egy versenybíró, de nem történt komoly baja, még poénkodni is maradt ereje.

– mondta Bolt nevetve. – Jól vagyok, néhány karcolást szereztem, de hasonló sérülést szinte minden edzésen összeszedek.

Az egész évben sérülésekkel bajlódó Bolt az edzője, Glen Mills mellett megköszönte a segítséget Hans-Wilhem Müller-Wohlfahrtnak, aki „bajnoki formába hozta a világbajnokságra.” A német orvos volt az, akiben Pep Guardiola megtalálta a Bayern Münchent sújtó sérüléshullám bűnbakját, és elküldte a csapattól.

Bolt legyőzhetetlen volt Forrás: AFP/Olivier Morin

Bolt az interjúban utalt rá, hogy a riói olimpia után visszavonul, de aztán közölte, nagyon szeretne még versenyezni a 2017-es, londoni világbajnokságon is. „Szeretnék ott lenni, bár a sport már nem olyan jó móka, mint egykor volt. Sokkal többet kivesz belőlem, több áldozatot kell hoznom, hogy a csúcson maradjak” – tette hozzá Bolt.