Vágólapra másolva!
Ahhoz képest, hogy Németh Csaba és Karlowits-Juhász Tamás visszafogottan akarta indítani az Alpok vonulatait átszelő, 268 kilométer hosszú, nyolcnapos futóversenyt, a magyar sportolók kategóriájuk második helyén állnak az első nap után.

Az Alpokat átszelő nyolcnapos futóverseny 268 kilométeres össztávjából 34,6-ot teljesítettek szombaton a résztvevők, akik számára nem is a táv 2083 méteres szintemelkedése, hanem a hőség jelentette a legnagyobb nehézséget.

Sokan rosszul lettek, állandó munkát adva ezzel a hegyi mentőknek. Az első napra kijelölt útvonal a németországi Oberstdorfból indult 813 méterről és a Fiderepass (2050 m) után még egy hágót meg kellett mászniuk a versenyzőknek a 2013 méteren lévő Mindelheimer hüttéig. Innen egy nagyon meredeken lejtő szakasz következett, majd egy újabb hágó a Schrofenpass, ahonnan már csak lefelé kellett futniuk Ausztriába, az 1427 méter magasan fekvő Lechig.

Nem kezdtek visszafogottan a magyarok Forrás: Molnár Anikó

Németh Csaba és csapattársa, Karlowits-Juhász Tamás 4 óra 7 perc és 11 másodperc alatt teljesítette a közel 35 kilométeres távot és 41 másodperces hátránnyal a Masters-kategória második legjobb eredményét érte, el, ami az összetettben a negyedik helyet jelenti.

A legjobb eredményt a Daniel Jung, Ivan Paulmichl páros érte el 3 óra 54 perc 42 másodperces idővel. A magyar páros eredménye meglepően jó annak fényében, hogy a taktikájuk szerint az első három nap csak lassabban terveztek futni.

A verseny útvonala Forrás: Gore-Tex

Vasárnap 24,7 kilométer vár a mezőnyre.

Turista Magazin