Vágólapra másolva!
A bíróság törölte Tom Bradynek, a profi amerikaifutball-ligában címvédő New England Patriots irányítójának négymérkőzéses eltiltását, amelyet a labdaleeresztős ügy miatt kapott a ligától.

Az NFL fegyelmi testülete a négyszeres Super Bowl-győztes játékost, valamint klubját azért büntette meg májusban, mert az Indianapolis Colts elleni főcsoportdöntőben - amelyet fölényesen, 45-7-re nyert a New England - leeresztették azokat a labdákat, amelyekkel támadtak, annak érdekében, hogy azokat könnyebb legyen elkapni. Érdekesség, hogy csak az első félidőben használták az előírtnál puhább játékszereket, ekkor még csak 17-7 volt az állás.

Az ügyről később 246 oldalas jelentés született, amely szerint valószínűleg a Patriots két alkalmazottja volt a bűnös és az irányító Tom Brady is tudhatott a dologról. Ezt követően a klubot egymillió dollárra büntették, illetve a jövő évi első körös, valamint a 2017-es negyedik körös draftjogáról is le kellett mondania.

Ráadásul Bradyt négy mérkőzésre eltiltotta a liga, emiatt fellebbezett a négyszeres Super Bowl-győztes irányító, a klub elfogadta az ítéletet.