MOB: Kapzsi és sértett ember folytat öncélú háborút az olimpia ellen

Török Ferenc díjátadás FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása laza arckép, portré rendezvény sportoló SZEMÉLY olimpiai bajnok Budapest, 2015. május 13.
Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesül
Budapest, 2015. május 13. Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja az egyesület rendezvénye után a budapesti Danubius Hotel Gellért szállodában 2015. május 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó valamennyi sportszerető ember és az olimpiai eszme ellen folytat öncélú háborút, állítja a Magyar Olimpiai Bizottság.

A MOB pénteki közleményében azt írta, sajnálatos, hogy az "egykori kiváló sportoló idős korára ki nem elégített kapzsisága, politikai ellenszenve és személyes sértettsége miatt a Magyar Olimpiai Bizottság lejáratását tűzte ki zászlajára."

A szervezet a közleményben hozzátette, Török Ferenc elfelejti azt a tényt, hogy az "Ügyészség, mint a Magyar Olimpiai Bizottság törvényességi felügyeleti szerve megállapította a Magyar Olimpiai Bizottság szabályos működését."

Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó Forrás: MTI/Illyés Tibor

A MOB emlékeztet rá, hogy Budapesttel közösen, teljesen szabályosan, a feltételeknek megfelelően, s a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) visszaigazolásával nyújtotta be a 2024-es olimpia megrendezésére vonatkozó szándéknyilatkozatát, amelynek eredményeként szeptember 16-tól, azaz jövő szerdától hivatalosan is pályázó várossá lép elő.

- zárul a MOB közleménye.

Az ügy előzménye, hogy a korábbi öttusázó pert indított a MOB ellen, amelyben a május 12-i és június 10-i közgyűlés összes határozatának, közte a 2024-es ötkarikás játékok pályázati szándéknyilatkozatára vonatkozó határozatnak a megsemmisítését kérte.

Budapest szeptember 16-tól hivatalosan is pályázó várossá lép elő a 2024-es olimpiára Forrás: AFP

Korábban Török Ferenc a MOB 2012. február 26-i alapszabály-módosító és tisztújító közgyűlés határozatainak megsemmisítését kérte, mert szerinte

a közgyűlés összehívása, lefolytatása, az alapszabály módosítása és az új tisztségviselők választása is szabálytalanul történt.

Ebben a perben a Fővárosi Törvényszék, majd a Fővárosi Ítélőtábla, az idén júniusban pedig a Kúria a volt öttusázónak adott igazat.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön megsemmisítette a MOB május 12-i és június 10-i közgyűlésén hozott valamennyi határozatot, az ítélet nem jogerős, fellebbezésre a kézhezvételtől számított 15 napon belül van lehetőség.