Négy év alatt 267 milliárdot költött sportra az állam

sportoló gyerekek, illusztráció, Gyerekek edzenek a felavatott városi sportcsarnokban Tamásiban 2013. június 18-án
Tamási, 2013. június 18. Gyerekek edzenek a felavatott városi sportcsarnokban Tamásiban 2013. június 18-án. A sportcsarnok 498 millió forintos beruházással, 350 millió forintos társasági adókedvezmény-támogatással épült. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Eddig csaknem 267 milliárd forint jutott a sportolási lehetőségek javítására az országban a 2011-ben bevezetett társaságiadó-támogatás révén - közölte pénteki számában a Magyar Idők az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának közlésére hivatkozva.

A társasági adókedvezménynek, vagyis a taónak köszönhetően a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a vízilabda és a jégkorong éves szinten több tíz milliárd forint kiegészítő támogatáshoz jut. A lap felidézi, hogy a tao-törvény a magyar sport támogatóinak, illetve a sportberuházásokhoz adó- és illetékkedvezményeket biztosít.

A kedvezményezettek utánpótlás-nevelési, versenyeztetési feladataik ellátására, tárgyi eszköz beruházásra, valamint személyi jellegű ráfordításokra és képzési költségek finanszírozására fordíthatják a támogatásokból befolyó forrásokat - sorolta az államtitkárság.

A tamási sportcsarnok 498 millió forintos beruházással, 350 millió forintos társasági adókedvezmény-támogatással épült. MTI Fotó: Beliczay László Forrás: MTI/Beliczay László

Csak a 2011-es, valamint a 2012-es évben az öt látvány-csapatsportágra mintegy 33 és fél milliárd forintot szánt a kormány - írta a Magyar Idők. A labdarúgó-szövetség több mint 19, a kézilabda-szövetség közel 6, a kosárlabda-szövetség 3,2, a jégkorong-szövetség 2,3, a vízilabda-szövetség pedig 2,2 milliárd forinthoz jutott. Ezt döntően egyrészt létesítményfejlesztésekre fordították, másrészt az utánpótlás-nevelésre.