Vágólapra másolva!

Magyar karatesikerek Németországban

Két arannyal és egy bronzzal az eddigi legjobb éremmérleggel rukkoltak ki a magyarok a Karate1 Premier League elnevezésű sorozat hétvégi németországi állomásán, ahol az országok rangsorában a negyedik helyen végeztek.

Az olimpiai felvételre váró sportág hazai szövetségének vasárnapi közlése szerint Hárspataki Gábor szombati diadalát követően vasárnap Szegedi Döme a 60 kilogrammos súlycsoportban győzött, Tadissi Martial pedig a harmadik helyen végzett a 67 kilósok között.

A Premier League-ben - amely a világ- és Európa-bajnokságok után a legnagyobb és legszínvonalasabb versenyeket tartalmazza - korábban a magyarok közül csak Szegedi tudott nyerni, 2014-ben Párizsban. A Coburgban rendezett German Openen a BVSC-Zugló Fighter sportolója a korábban tőle megszokott 67 kilogrammos súlycsoport helyett egy kategóriával lejjebb, a 60 kilósok között indult. A 44 fős mezőnyben négy győzelemmel jutott el a fináléig, ahol 4-1-re győzött a francia Agoudjil ellen.

Bartha Nikola Forrás: Karate.hu

A bakui Európa Játékokat egyetlen magyar karatésként megjárt Tadissi Martial igen nehéz ágról harcolt ki bronzérmet a 67 kilósok 73 versenyzőt számláló mezőnyében. Az idei U21-es Európa-bajnokságon is aranyérmes Hárspataki a 75 kilogrammos súlycsoportban, ahol 85-en indultak, hat győzelem után állhatott fel a dobogó tetejére még szombaton. A coburgi tornán 55 ország 720 versenyzője próbált szerencsét.