Vágólapra másolva!
Póta Georgina a román Elizabeta Samara oldalán bejutott a legjobb négy közé a jekatyerinburgi asztalitenisz Európa-bajnokság női páros versenyében, így ebben a számban már biztosan érmet szerez.

A szombat délelőtti negyeddöntőben az első helyen kiemelt német Shan Xiaona, Petrissa Solja duó volt a magyar, román kettős ellenfele; a mérkőzés óriási csatát hozott.

Pótáék kétszer is szettelőnybe kerültek, a rivális azonban mindkétszer egyenlített, majd az ötödik játszma megnyerésével már a németeknél volt az előny. A döntőnek a hatodik felvonás bizonyult, amely rendkívül szoros küzdelmet hozott, végül Pótáék meccslabdát is hárítva nyerték 14-12-re, majd az utolsó játszma már viszonylag simán lett az övék.

Póta Georgina Fotó: Polyák Attila - Origo

A Póta, Samara duó magyar idő szerint 17.15-től lép asztalhoz az elődöntőben, riválisuk a kínai származású, holland színekben versenyző Li Jie, Li Qian kettős lesz.

Eredmények, női páros, negyeddöntő:
Póta Georgina, Elizabeta Samara (magyar, román)-Shan Xiaona, Petrissa Solja (német) 4-3 (10, -9, 10, -7, -10, 12, 8)

Egyéniben nem ment ilyen jól

Póta egyéniben nem járt sikerrel, negyeddöntőbeli ellenfele éppen párospartnere, Samara volt. Papíron a rivális volt a meccs esélyese, aki a nemzetközi szövetség rangsorában előrébb áll, a 21., s az Eb-n is a harmadik helyen emelték ki, míg Pótát a hetediken.

Az első szettben Samara, a másodikban pedig Póta irányított, majd 1-1 után a harmadik játszmában a 26 éves román repülőrajtot vett, 5-0-ra elhúzott. A nála négy esztendővel idősebb Póta azonban nem esett kétségbe, 9-9-nél utolérte ellenfelét, sőt később két szettlabdához is jutott, de végül 14-12-re mégis Samaráé lett ez a játékrész.

A harmadik játszma megnyerése nagy lendületet adott a román játékosnak, aki a folytatásban rendkívül határozottan gyűjtögette a pontokat, Póta pedig elbizonytalanodott. Viszonylag simán Samaráé lett a negyedik felvonás, s az ötödik szettben is 4-2-re ellépett, Téglás Péter szövetségi kapitány ekkor kért időt. Ennek hatására Póta játéka ugyan kissé feljavult, de a román már nem engedte ki kezéből a mérkőzést, s végül 4-1-re győzött.

Eredmény, női egyes, negyeddöntő:
Elizabeta Samara (román) - Póta Georgina 4-1 (9, -9, 12, 7, 7)