Vágólapra másolva!
Arthur Abraham, a Boksz Világszervezet (WBO) nagyközépsúlyú világbajnoka a brit Martin Murray ellen védheti meg címét november 21-én Hannoverben.

A 35 éves német öklöző (43 győzelem/4 vereség) menedzsmentje szerdán jelentette be, hogy a 33 éves angol lesz Abraham ellenfele a TUI Arénában.

Stiegliz kiütése után Arthur Abraham újra kockára teszi az övét Forrás: AFP/Friso Gentsch


Murray profi karrierje során 32 győzelem és egy döntetlen mellett két vereséget szenvedett. Mindkétszer középsúlyú vb-címmérkőzésen kapott ki, előbb az argentin Sergio Gabriel Martinez, míg utóbb, idén februárban a kazah Genagyij Golovkin győzte le.

Abraham csak legjobbaktól kapott ki

Arthur Abraham középsúlyban kezdte profi pályafutását, és ebben a kategóriában nem szenvedett vereséget, 2005-től az IBF világbajnoka volt. 2010-ben aztán súlycsoportot váltott, melyben Andre Dirrell, Carl Froch és Andre Ward is legyőzte. Az örmény születésű öklöző ennek ellenére 2012-ben megszerezte a WBO címét Robert Stiegliztől. Utóbbi bokszolóval azóta még háromszor csapott össze: 2013 márciusában Stiegliz visszahódította a koronát, Abraham azonban egy évvel később újra legyőzte honfitársát, majd idén júliusban harmadszor is nyerte ellene, ezúttal ráadásul nem pontozással, hanem technikai kiütéssel.