Még több NFL-meccs lesz Amerikán kívül

St. Louis Rams v New Orleans Saints AMERICAN FOOTBALL NFL GettyImageRank2
NEW ORLEANS, LA - DECEMBER 12: Keith Toston #38 of the St. Louis Rams is tackled by Darren Sharper #42 and Scott Shanle #58 of the New Orleans Saints at the Louisiana Superdome on December 12, 2010 in New Orleans, Louisiana. The Saints defeated the Rams 31-13. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A következő évtizedben még több mérkőzést szeretne az Egyesült Államokon kívül rendezni a tengerentúli profi amerikaifutball-liga, Anglia mellett elsősorban Mexikó, Kanada és Németország jöhet szóba.

Amint Roger Goodell, az NFL elsőszámú vezetője elmondta: úgy érzik, most érkezett el az idő a korábbinál nagyobb nemzetközi terjeszkedésre. A mostani idényben a londoni Wembley Stadion három találkozónak is otthont ad. Az angol főváros amúgy 2007 óta rendszeres házigazdája NFL-összecsapásoknak. A Tottenham labdarúgócsapatának új, 2018-ban átadandó arénájában, tíz évre szóló szerződés keretében szintén rendeznek majd NFL-találkozókat.

London után újabb helyszínek kerültek szóba Forrás: AFP/Chris Graythen

Amint Goodell jelezte: Mexikó 2005-ös sikere után - rekordot jelentő 103 467 néző volt jelen az akkori összecsapáson - szinte biztos, hogy jövőre is kap rendezési jogot. Ezen kívül Toronto, Vancouver és több német város is élénken érdeklődik. Az NFL All Star-mérkőzésének (Pro Bowl) szintén külföldi helyszínt keresnek. Brazília, Ausztrália, a Dél-afrikai Köztársaság és ázsiai országok közül kerülhet ki a rendező, de csak 2018 után.