Fenninger megsérült és kórházba került

anna fenninger, alpesi sí
Bronze medallist Austria's Anna Fenninger poses with her medal on the podium during the medal awards ceremony after the Women's Giant slalom at the 2013 Ski World Championships in Schladming, Austria on February 14, 2013. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Nagyot bukott és megsérült szerdán Anna Fenninger, az alpesisí-világkupa női összetett versenyének címvédője, akit helikopterrel szállítottak az innsbrucki kórházba.

A 26 éves versenyző a vk-szezon szombati idénynyitó futamának helyszínén, Söldenben edzett, és az osztrák szövetség tájékoztatása szerint az esés után a bal térdében érzett komoly fájdalmat.

Anna Fenninger nagyot bukott és megsérült Forrás: AFP/Olivier Morin

A klinikán elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy Fenninger jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, a belső oldalszalag és az úgynevezett patella-ín is. A sízőt műteni kell, a beavatkozásra még a nap folyamán sort kerítenek.


Az olimpiai és háromszoros világbajnok Fenningernek - aki az óriás-műlesiklás és az összetett vk 2014-es és 2015-ös bajnoka - szeptember végén térdfájdalmak miatt kellett megszakítania havas felkészülését, a múlt héten azonban már újra lécre állhatott.