Vágólapra másolva!
Hidvégi Vid bejutott a lólengés szombati szerenkénti döntőjébe a glasgow-i olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon, amelynek selejtezőjében a magyar férfi válogatott a 22. helyen végzett. A lovon az olimpiai címvédő Berki Krisztián 11. lett, és ezzel harmadik számú tartalék a fináléra. Ezzel elszálltak a mostani kvótaszerzési esélyei. Az ötkarikás indulási jogot biztosító áprilisi tesztversenyen két-két magyar férfi és női tornász indulhat. Mivel Berki szerspecialista, szinte biztos, hogy nem lesz ott Rióban.

A Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Babos Ádám, Dudás Norbert, Vágner Levente és Vecsernyés Dávid összeállítású magyar együttes a 22. helyen végzett a kvalifikációban, így

nem jutott tovább a riói pótkvalifikációs tesztviadalra.

Berki Krisztián elrontott gyakorlata:

Ehhez a 9-16. helyen kellett volna végeznie, a legjobb nyolc (Japán, Kína, Nagy-Britannia, Oroszország, Egyesült Államok, Svájc, Brazília, Koreai Köztársaság) pedig már most indulási jogot szerzett a riói játékokra.

Fotó: Magócsi Márton - Origo

A válogatott így két tornászt indíthat a tesztversenyen, ahol egyéni összetettben névre szóló kvótát lehet szerezni, de nemzetenként csak egy versenyzőnek. A tavalyi vb-n a huszadik volt a válogatott.
A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki a lólengés selejtezőjében a 11. lett, így harmadik számú tartalék. Az olimpiai indulási jog megszerzéséhez a dobogón kell végezni a vb-n. Mivel Berki szerspecialista és nem összetett tornász, ezért

nagy valószínűséggel nem szerez kvótát a jövő évi riói játékokra. Hidvégi hetedikként lett finalista lovon.

Korábban, a női selejtezőben Makra Noémi a 14. eredménnyel bejutott az egyéni összetett döntőbe, a Böczögő Dorina, Divéky Luca, Dévai Boglárka, Honti Kitti, Horváth Enikő, Makra Noémi összeállítású magyar női válogatott pedig a 18. helyen végzett, így a férfiakhoz hasonlóan két tornász indulhat a tesztversenyen.