Berki Krisztián úgy érezte, mintha lebénult volna

Berki Krisztián, tornász
Glasgow, 2015. október 26. Berki Krisztián a glasgow-i tornász-világbajnokság lólengésének selejtezőjében 2015. október 26-án. (MTI/AP/Matthias Schrader)
Vágólapra másolva!
Berki Krisztián elmondta, miért alakult úgy a glasgow-i vb, hogy lemaradt a riói olimpiáról. A 2020-as tokiói olimpiáig szeretné folytatni, de a jövő évi Európa-bajnokságot valószínűleg kihagyja.

Berki Krisztián, a lólengés londoni olimpiai bajnoka 50 százalékos állapotban utazott ki a glasgow-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, ahol nem sikerült kvótát szereznie a jövő évi riói játékokra - derült ki a tornásznak a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában adott interjújából.

Kikapcsolt egy izomcsoport

Berki saját bevallása szerint az országos bajnokság előtt kellemetlen sérülést szenvedett, a vállában kikapcsolt egy izomcsoport, amelyet ezután nem tudott megerőltetni. Azt mondta, ez olyan érzés volt, mintha lebénult volna, hiszen még a kezét sem tudta megemelni, ráadásul pontosan olyan pozícióban kellett volna erőt kifejtenie, amelyet a gyakorlata 80 százalékban tartalmaz.

így utána szinte mindent elölről kellett kezdenem" – idézte fel a 30 éves tornász.

Edzőjével, Kovács Istvánnal már a világbajnokság előtt érezte, nagyon jó napot kell kifognia ahhoz, hogy Glasgow-ban minden rendben menjen. Míg ugyanis a tavalyi nanningi vb előtt kétszázszor csinálta meg a 7,0 kiinduló pontszámú gyakorlatát, és ebből 198-szor sikerült hibátlanul, addig idén úgy ment ki a vb-re, hogy mindössze négyszer hajtotta végre a gyakorlatot.

Ez a gyakorlat sikerült rosszul Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader


Berki elmondta, most könnyebben túltette magát azon, hogy nem jutott ki az olimpiára, mint nyolc éve, Peking előtt. Most hosszabb szabadságra megy, mert úgy érzi, pihenésre van szüksége, a győri mesterfokú bajnokságon is csak néző lesz.

A versenyzést azonban a tokiói olimpiáig szeretné folytatni.

A 2016-os éve az új elemek tanulásával telik majd, ezért a jövő évi Eb-t valószínűleg kihagyja.