Torna-ob: bajnok Makra és a Békéscsaba

Makra Noémi, torna, tornász
RUSSIAN FEDERATION, Moscow : Hungary's Noemi Makra competes on the beam in the women's individual artistic gymnastics qualification as part of the 5th European Men's and Women's Artistic Gymnastic Individual Championships in Moscow on April 18, 2013. The 5th European Men's and Women's Artistic Gymnastic Individual Championships takes place in Moscow from April 17 to April 21. AFP PHOTO / NATALIA KOLESNIKOVA
Vágólapra másolva!
Makra Noémi nyerte a női tornászok mesterfokú országos bajnokságát Győrben, a csapatbajnokságot pedig a Békéscsaba.

Az októberi glasgow-i világbajnokságon egyéni összetettben döntőbe jutott Makra - a szövetség beszámolója szerint - különösen felemáskorláton és gerendán remekelt, a legmagasabb pontszám is az övé volt előbbi szeren 14,700-zal. Békéscsabai klubtársa, az olimpikon Böczögő Dorina lett a második, aki a legjobb teljesítményt talajon nyújtotta. A szombathelyi Dévai Boglárka állhatott a dobogó harmadik fokára.

A nőknél nyílt volt a csapatviadal, a felnőttektől a serdülőkig mindenki indulhatott, de együttesenként legalább egy felnőttnek a szerekhez kellett lépnie. A Böczögő, Makra, Szabó Mónika, Katona Barbara, Szujó Dorka összeállítású békéscsabai együttes több mint négypontos hátránnyal indult a tavaszi forduló után, akkor ugyanis a tavalyi csapatbajnok KSI SE győzött.

Makra Noémi Forrás: AFP/Natalia Kolesnikova

Most viszont a sportiskolások nem tudtak teljes csapattal kiállni, több felnőtt versenyzőjük is hiányzott, Böczögőék pedig a legtöbb szeren remekeltek, így megnyerték a második fordulót. Összesítésben nagy fölénnyel győztek, ezzel visszahódították a csapatbajnoki címet. A KSI SE végzett a második, a szombathelyi Delfin SI SE pedig a harmadik helyen.

Eredmények:
nők, mesterfokú bajnokság, egyéni összetett:
1. Makra Noémi (TC Békéscsaba) 55,500 pont
2. Böczögő Dorina (TC Békéscsaba) 53,500
3. Dévai Boglárka (Delfin SI SE) 50,900

országos csapatbajnokság:
1. TC Békéscsaba (Böczögő Dorina, Makra Noémi, Szabó Mónika, Katona Barbara, Szujó Dorka) 404,100 pont
2. KSI SE 386,800
3. Delfin SI SE 377,800