Széttépte áldozatát a Sakál

Miguel Cotto Saul Alvarez
Miguel Cotto (b) végül alulmaradt Saul "Canelo" Alvarezzel szemben
Vágólapra másolva!
Eseménydús napon van túl a profi boksz világa: vívóleckét bemutatva nyert napjaink egyik legtechnikásabb profi bokszolóját, Guillermo Rigondaux, a Sakál. Karrierje első világbajnki címét gyűjtötte be Francisco Vargas, viszont szoros meccsen kikapott Miguel Cotto. 

Tizenegy hónapos szünet után szombat este Las Vegasban ismét a ringbe szólították napjaink egyik legtechnikásabb profi bokszolóját, a stílusa miatt a nézőket erősen megosztó Guillermo Rigondaux-t.

A sakál napja

A kispehelysúlyú világbajnoki címeitől nemrég megfosztott kubai bunyós a korábbi nagylégsúlyú, ideiglenes WBA-világelső Drian Franciscóval csapott össze egy 10 menetesre kiírt mérkőzésen, amelyen sem eredmény, sem pedig látvány szempontjából nem történt meglepetés.

Guillermo Rigondeaux (j) leiskolázta ellenfelét Forrás: AP/John Locher

Rigondeux gyakorlatilag komolyabb kockáztatás nélkül bokszolta ki fülöp-szigeteki riválisát, aki képtelen volt megszorongatni a jóval magasabb nívót képviselő kubai klasszist, így végül egyhangú pontozással (100-90, 100-90, 97-93) gyűjtötte be hivatásos karrierje 16. győzelmét a Sakál becenevű öklöző.

Vargas látványos mérkőzésen győzte le Miurát

Két és fél éves uralkodást követően Las Vegasban kénytelen volt búcsút mondani WBC nagypehelysúlyú világbajnoki címnek Takashi Miura. A 31 éves japán bunyóst első amerikai mérkőzésén a találkozóra veretlenül érkező Francisco Vargassal hozta össze a sors, a mexikói kihívó pedig élt is a felkínált lehetőséggel, és már első menetben megcsípte a bajnokot.

Miura a rossz kezdés ellenére visszajött az összecsapásba, és a 4. felvonásban padlóra küldte Vargast, aki aztán a 9. etapban vissza is adta a kölcsönt, és Miurára kellett számolni egy látványos akciót követően. A címvédő a leütés után még folytatta a küzdelmet, azonban nem sokkal később, még az említett 9. menetben Tony Weeks vezetőbíró technikai KO-val leléptette a japán öklözőt, Vargas pedig begyűjtötte profi karrierje első világbajnoki címét egy igazán látványos ütközet végén.

Saul Alvarez a WBC új középsúlyú bajnoka

A várakozásoknak megfelelően szoros csatát hozott a szombat esti Miguel Cotto (40-5-0, 33KO) vs. Saul Alvarez (46-1-1, 32KO) WBC középsúlyú világbajnoki találkozó. Cotto néhány nappal a mérkőzés előtt elveszítette a zöld övét ( mert nem volt hajlandó befizetni a szervezetnek járó 300.000 dollárt, sem pedig Golovkin 800.000 dolláros “vigaszdíját”), így csak Alvarez számára volt tét a világbajnoki cím.

Miguel Cotto (b) végül alulmaradt Saul "Canelo" Alvarezzel szemben Forrás: AFP


Cotto kezdte magabiztosabban a találkozót és feltartó egyeneseivel elvitte a nyitó etapot, de a fizikálisan erősebb Canelo hamar ráérzett Cotto ellenszerére, és kettős fedezékbe kényszerítette ellenfelét. Cotto csapott ütései jól működtek, és statisztikák szerint túldolgozta fiatal ellenfelét (129 ütés ért célba 629 próbálkozásból, ez 29 százalék), ám Alvarez pontosabb (155/484, 32 százalék) és hangsúlyosabb találatokkal gyűjtötte a pontokat.

A 8. menetben Cotton átszaladt egy balhorog, de leütésre nem került sor. Az utolsó menetet mindkét öklöző meghúzta, ám Alvarez tűnt pontosabbnak, és az ő akarata szerint zárult a mérkőzés. A pontozáson egyhangú döntés született ( 117-111, 118-110, 119-109) és bár Alvarez győzelméhez nem férhetett kétség, az arcpirítóan nagy különbség nem tükrözi a mérkőzés valódi képét - írja a profiboksz.hu.