Vágólapra másolva!
A WBPF nevű világszervezet fitnesz- és testépítő világbajnokságának a nyitónapján csak néhány kategóriában volt Magyarország érdekelt, de így is sikerült három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet begyűjteni.

Bistei Judit, az Experidance magyar bronz érdemkeresztes táncművésze meghódította a fitnesz világát is, miután Thaiföldön megszerezte az aranyat.

"Sportmodell a saját kategóriám, de világszinten csak itt szavazta meg a kongresszus ezt az új kategóriát, én viszont nem akartam elvesztegetni az időt, amit a felkészülésemre fordítottam" - nyilatkozta Bistei Judit az Origónak, aki az ún. fitness physique indulói között bizonyult verhetetlennek.

Bistei Judit táncos a fitneszvilágot is meghódította Forrás: Bistei Judit / Facebook

"A WBPF női szakág-vezetője, Buranits Ildikó tanácsára kezdtem bele a fitneszgyakorlatom csiszolásába. Ildikó azt mondta, hogy egy harmonikus, táncalapú gyakorlattal dobogós lehetek. De az álmom titokban az arany volt.

Nagyon boldog vagyok. Vasárnap még egy kategóriában indulok. Lesz, ami lesz, csapatban is előkelő helyen szeretnénk végezni, ezért Krassalkovics Zsófival és Bán Viviennel bevállaltunk egy-egy extra versenyt" - mesélte az újdonsült világbajnoknő.

Elöl Bán Vivien és Bistei Judit, a háttérben Bangkok Forrás: Bán Vivien / Facebook

Krassalkovics Zsófia Bistei Judit mögött szerezte meg az ezüstöt. "Az elődöntőben nyomás volt rajtam, ez a gyakorlatomon is látszott. A testem mostanra nagyon szépen alakult, de a gyaksim a döntőben sokkal jobban sikerült. Nagyon örülök az ezüstnek."

Bán Vivien, a junior fitnesz világbajnoka

annyira izgult a döntőben, hogy az egyik ugrása közben az ájulás kerülgette.

"Elemerős gyakorlatuk volt a versenyzőknek. Nagyon szerettem volna nyerni, mert nem ment simán a felkészülés, ezért nagyon ideges voltam. Igen, az ugrás közben volt egy kis kihagyás, de a végeredmény a lényeg" - mondta a fiatal világbajnok.

Tegnap VILÁGBAJNOK lettem Thaiföldön! A mai napig nem tudom elhinni, óriási álmom vált valóra ezzel az eredménnyel és vé...

Posted by Regina Zsigmond on Friday, November 27, 2015

A fitmodellek is taroltak az első napon. A 160 cm alattiak között egy ukrán versenyző tűnt favoritnak, de a többségében ázsiai bíróknak nagyon tetszettek a magyarok. A magánéletben táncos lábú Zsigmond Regina meglepetés aranyat, az ország legszexisebb patikusaként ismert Muzsik Réka pedig vb-bronzot szerzett.

Jó reggelt Bangkok! Puszilok Mindenkit! Hamarosan találkozunk otthon, de addig még probálok pihenni egy kicsit! Két napom van, hogy behozzam a lemaradást! 󾌬

Posted by Réka Muzsik on Friday, November 27, 2015

Mészáros Mónika álma a vb-részvétel volt, és a legjobb tízben zárta a versenyt. Magyar Gergő egy erős mezőnyben, 23 versenyzőből nem jutott a döntőbe.

Először is elnézést kérek mindenkitől, amiert csak most irok.. Egyszerűen nem voltam abban a lelki állapotban,hogy a...

Posted by Gergő Magyar on Saturday, November 28, 2015

7. WBPF ((World Bodybuilding & Physique Federation) világbajnokság, magyar eredmények:
Zsigmond Regina (model physique, 160 cm alattiak): 1. hely
Muzsik Réka: 3. hely
Bán Vivien (junior fitness) - 1. hely
Krassalkovics Zsófia (fitness physique, 165 cm alattiak): 2. hely
Bistei Judit (fitness physique -165 cm I. hely

Bán Vivien a trófeával és az éremmel Forrás: Bán Vivien / Facebook