Furytól elveszik a Klicsko ellen szerzett övét

Wladimir Klitschko, Tyson Fury, Volodimir Volodimirovics Klicsko
Ukrainian heavyweight boxer Vladimir Klitschko (R) in action against British boxer Tyson Fury (L) at the Esprit Arena in Duesseldorf, Germany, 28 November 2015. Tyson Fury of Britain is the new heavyweight world champion after defeating long-reigning Ukrainian Vladimir Klitschko in a unanimous decision in Dusseldorf. Fury, 27, won the titles of the three most important ranking organizations, the IBF, WBO and WBA, in front of 45,000 spectators by a scores of 115-112, 115-112 and 116-111. Photo: FRISO GENTSCH/dpa
Vágólapra másolva!
El kell búcsúznia a Nemzetközi Bokszföderáció nehézsúlyú címétől a november 28-án Vlagyimir Klicskót legyőző Tyson Furynak.

Az IBF ugyanis kötelező címvédést írt elő bajnokának a kihívó Vjacseszlav Glazkov ellen, Furyék viszont inkább a Klicsko elleni visszavágót választják, amelyre a szerződésük kötelezi is őket.

A 21 győzelem mellett 1 döntetlennel

rendelkező Glazkovnak egyébiránt lett volna lehetősége megmérkőzni a WBC-bajnok Deontay Wilderrel, ám a bunyós az új hírek ismeretében inkább passzolta ezt az esélyt, és kivárásra játszik.

Tyson Fury (b) és Klicsko újra megküzd majd egymással Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Friso Gentsch


Az IBF ezek után döntött úgy, hogy megfosztja világbajnoki övétől Furyt, aki a WBO és az IBO világbajnoki, valamint a WBA szuper-világbajnoki övét azért továbbra is magáénak mondhatja. Az IBF övéért két veretlen bokszoló, Glazkov és a 29 éves amerikai Charles Martin csap majd össze.

Tyson Fury és csapata természetesen felháborodottan vette tudomásul a döntést, de továbbra is kitartanak a sokkal nagyobb kaliberű és több bevétellel kecsegtető Klicsko elleni visszavágó mellett.