A NOB-elnökkel szelfizgettek a magyar vívótehetségek

Thomas Bach, NOB, olimpia
CHINA, Nanjing : International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach takes a selfie with athletes during the opening ceremony for the 2014 Youth Olympic Games in Nanjing, in eastern China's Jiangsu province on August 16, 2014. More than 3,700 competitors aged 15 to 18 were expected to participate in the games, with many hoping to build towards a place at the 2016 Summer Games in Rio de Janeiro. AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach hétfő délután feszített programja ellenére ellátogatott a Vasas SC Kovács Pálról elnevezett vívócsarnokába.

A helyszínen házigazdaként Markovits László, a Vasas SC elnöke, valamint Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára köszöntötte a német sportvezetőt. A vívóteremben több egykori vívólegenda is megjelent, így az olimpiai bajnok Sákovicsné Dömölky Lídia, Kulcsár Győző és Bujdosó Imre.

"Nagy öröm a Vasas család számára, hogy a közelmúltban felújított Kovács Pál vívócsarnokunkban

- mondta Markovits László. "Az ország egyik legsikeresebb vívóműhelyét működtetjük, amely a névadótól kezdve Szilágyi Áronig számos olimpiai bajnokot adott a magyar sportnak. Reméljük, jó érzésekkel távozott tőlünk, és ma is tapasztalhatta, hogy a magyar sportnak van múltja, jelene és jövője, Budapest pedig érdemes lehet arra, hogy olimpiát rendezzen."

Az elnök is követi a divatot Forrás: AFP/Johannes Eisele

Thomas Bach Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpiapályázat vezetője, valamint Schmitt Pál NOB-tag kíséretében sorra látogatta az éppen edzésen résztvevő vívó utánpótlás-csoportokat, elbeszélgetett a gyerekekkel,

NOB-jelvényeket és dedikált fotókat osztogatott a kicsiknek.

Volt, aki a sisakjára, más a vívóruhájára kért autogramot, és a NOB-elnök minden kérést teljesített. A közös csoportképek mellett a szelfik készítésében is készséges partner volt a világ első számú sportvezetője. A gyerekeket arról kérdezte, hányszor, hány órát edzenek naponta, és kifejtette: sajnálja, hogy csak kardozókkal és párbajtőrözőkkel találkozott a teremben, ugyanis a Vasasban jelenleg nem oktatják Thomas Bach egykori fegyvernemét, a tőrt.

A NOB-elnök elnevette magát, amikor a gyerekek arra kapacitálták, azért lobbiztak, hogy Budapesten legyen a 2024-es olimpia.

Bár többen készültek rá, többek között Kamuti Jenő olimpiai ezüstérmes tőrvívó, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke, mégsem jött létre a Bach-Kamuti asszó. Kamuti Jenő beöltözött ugyan vívóruhába, és Kulcsár Győzővel be is melegített, ám Thomas Bach feszített programja miatt nem jutott idő a mérkőzésre.

Többször találkoztunk világbajnokságon és az 1976-os olimpián is. Úgy emlékszem, az egymás elleni mérlegünk állása döntetlen" - mondta Kamuti Jenő, aki kissé csalódottan nyugtázta, hogy hiába öltözött át, ezúttal nem tudott megmérkőzni egykori vetélytársával.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az edzéslátogatás végére megérkezett Aliser Uszmanov, a Nemzetközi Vívószövetség elnöke, Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke kíséretében, akik szintén váltottak néhány szót a Vasas vívóutánpótlásának tagjaival.