Vágólapra másolva!
A Dallas Mavericks német kosárlabdázója, Dirk Nowitzki az NBA legutóbbi játéknapján megelőzte Shaquille O'Nealt és hatodikká lépett elő a legeredményesebb játékosok örökranglistáján.

A Dallas hosszabbítás után 119-118-ra győzött a Brooklyn Nets otthonában. A 22 ponttal záró német játékos szerezte a találkozó utolsó kosarát - 19.2 másodperccel a ráadás vége előtt -, de O'Nealt már néhány perccel korábban megelőzte, ezzel a pontszerzők örökranglistájának hatodik helyére került.

Egy álom vált valóra

A statisztikák szerint a 2011-ben visszavonult Shaquille O'Neal 28 596 pontot dobott pályafutása során, a 37 éves Nowitzki 28 609-nél tart, és már csak Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan és Wilt Chamberlain előzi meg a listán.

"Ez nagyon jól hangzik, ez egy valóra vált álom. Amikor húszéves voltam, nem is számítottam erre, de számomra ma este is a győzelem volt a legfontosabb" - nyilatkozta a meccs után Nowitzki.

Dirk Nowitzki már Shaquille O'Nealt is megelőzte Forrás: AFP


Felejthetetlen pillanat volt az ünneplés

Amikor túlszárnyalta a legendás O'Neal teljesítményét, a Mavericks 12 ponttal vezetett. A következő időkérésnél a csapattársai körbeállták, és alapos ünneplésben részesítették.

"Azt a pillanatot soha életemben nem fogom elfelejteni" - mondta a német, akit a csapattárs Chandler Parsons a valaha élt egyik legjobb kosárlabdázónak nevezett.

Az NBA és az ABA (a Nemzeti és az Amerikai Kosárlabda Szövetség) összesített pontlistáján - a hatodik Julius Erving és a hetedik Moses Malone mögött - a 2011-ben bajnoki címet ünneplő Nowitzki a nyolcadik helyen áll.