Vágólapra másolva!
A Borussia Dortmund magyarországi szurkolói ismét gyűjtést szerveztek egy beteg kisfiúnak, aki súlyos gerincvelő-daganattal született.

A mostani már a második jótékonysági akció, amelyet a BVB Fanclub Ungarn tagjai szerveztek Hunor és családja megsegítésére, egy évvel ezelőtt negyedmillió forint gyűlt össze. Most januárig 500 ezer forint gyűlt össze. A két és fél éves Hunor súlyos gerincvelő-daganattal született, és a daganat olyan rossz helyen van, hogy elnyomja az ideget, így nem tudja mozgatni a jobb lábát.

Műtéttel nem lehet eltávolítani a daganatot

A daganatot sebészeti úton nem lehet eltávolítani, mivel a hozzájutás nagy valószínűséggel egyéb idegek sérülését vonná magával. Hunornak a daganat okozta következmények miatt miatt az egész teste rendellenesen fejlődik, ami miatt súlyos gerincferdülése és egyéb fejlődési problémái is vannak.

A kisfiú családja arról számolt be, hogy Hunornál a legutóbbi MR-vizsgálat nem mutatott visszaesést, szorgalmasan tornázik és úszik, és mindemellett okosodik, szépen fejlődik.

A gyógytorna segítene, de brutálisan drága

Az egyik gyógyszeres kezelést, amely havi 30-40 ezer forintos terhet rakott a családra, abbahagyták, mert nem hozta meg a várt eredményt, így másik gyógyszert kell keresni, illetve opcióként szóba jöhet a gyógytorna is, de annak is nagyon magas a költsége, hetente 30 ezer forint.

Aki szeretne csatlakozni a Dortmund szurkolók akciójához, az itt tudhatja meg a további információkat.