Veréb csak az olimpiában tud gondolkodni

Veréb István, birkózás
Hungary's Istvan Vereb (red) celebrates his victory over Belarus' Murad Gaidarov (blue) during the men's free style 84 kg category of the FILA World Wrestling Championships in Budapest on September 17, 2013. Vereb won the bronze. Vereb won the bronze AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Veréb István a tavalyi év legjobb magyar szabadfogású birkózója lett, ám erősen felemásnak érzi 2015-ös teljesítményét, idén pedig mindenképpen meg akarja szerezni az olimpiai indulási jogot.

"Nagyon örülök az ilyen díjaknak, de nem ezért birkózom, hanem azért, hogy minél jobb eredményeket érjek el" - mondta a vb- és Eb-bronzérmes Veréb István, aki eddigi sikereit a szombathelyi Haladás VSE színeiben érte el.

Úgy vélte, az Európa Játékok 5. helyével egy érmet hagyott a szőnyegen, s az szintén fáj neki, hogy a szeptemberi kvalifikációs világbajnokságon gyorsan búcsúzott.

"A moldovai srác Bakuban és Las Vegasban is legyőzött, a stílusa nem fekszik nekem, de már most azon dolgozunk, hogy legközelebb ne jelentsen gondot a számomra" - mondta Pjotr Ianulovról, aki szerinte a vb-n gyorsaságban múlta őt felül.

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

inkább az volt a gond, hogy kicsit lassabb voltam a kelleténél. Védekezésben ezért csúsztak be a hibák. Ezeket viszont el kell kerülni a jövőben, mert egy-két gyors levitel után már olyan hátrányba lehet kerülni, amit nagyon nehéz visszahozni."

Beindulnak az edzőtáborok

A világbajnokság után váltás történt a válogatott élén, az addigi szövetségi kapitány, Gulyás István a női csapatot vette át, míg a szabadfogásúakat a kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád.

"Árpival már jó ideje együtt dolgozom, s úgy látom, az alapok a régiek most is, de vannak újítások a munkában" - beszélt tapasztalatairól Veréb, akinek hétfőtől Tatán van jelenése, majd a válogatott Budapestre teszi át a székhelyét, később pedig Párizsban és Minszkben is edzőtáborozik majd egy-egy hetet.

Nincs legyőzhetetlen birkózó

A további programmal kapcsolatban Veréb megjegyezte, hogy márciusban Európa-bajnokság vár rájuk, mely szerinte kiváló erőfelmérő lesz az áprilisban kezdődő olimpiai kvalifikációs versenyekre, ezek a tavasz fő eseményei.

"Nagyon sűrű a mezőny 86 kilóban, de

nincs legyőzhetetlen birkózó a kvótákért küzdők között.

Én azt gondolom, ha sikerül olyan formában lennem áprilisban, mint amilyenben szeretnék, akkor már az első versenyen meglehet a kvóta, de őszintén szólva most aláírnám azt is, hogy csak a harmadikon szerzem meg a riói indulási jogot" - mondta Veréb István.