Vágólapra másolva!
Az Ace Ventura című Jim Carrey-vígjáték egyik sokat emlegetett mondata elevenedett meg az NFL rájátszásában, ami a Minnesota továbbjutásába került.

Mindössze 22 másodperc volt hátra a mínusz 20 fokban játszott meccsből, amikor a Minnesota rúgója, Blair Walsh mezőnygól-kísérlethez jutott. A Seattle ekkor 10-9-re vezetett, de ha Walsh berúgja a labdát 27 yardról, a Minnesota jut tovább. Walsh korábban már három mezőnygól-kísérletet is bevágott, az egyiket 47 yardról, a hazai szurkolók tehát joggal hihették, hogy zsebben a meccs, és ezzel együtt a továbbjutás is.

A rúgás előtt a labdát lekészítő Jeff Locke azonban fűzővel befelé tette le a tojáslabdát, és ez is közrejátszhatott abban, hogy Walsh végül elhibázta a rúgást, amivel a Seattle győzött, és ezt láthatóan még a Seahawks-játékosok is nehezen hitték el.

És itt jön az a bizonyos utalás az Ace Venturára, amelynek a főgonosza, mielőtt nővé operáltatta volna magát, Ray Finkle névű amerikaifutball-játékos volt, aki beleőrült abba, hogy sorsdöntő pillanatban fűzővel befelé tette le neki a labdát a csapattársa, és a hibája miatt üldözött bűnbak lett.

A másik meccsen a Green Bay 11-0-s hátrányból fordított a Washington otthonában, így a rájátszás első körében, a wild card-fordulóban minden találkozót az idegenben játszó csapatok nyertek meg, ilyen először fordult elő a mostani rendszer 1990-es bevezetése óta.

A Green Bayben a lassan bemelegedő Aaron Rodgers két TD-passzt osztott ki, a Washington pedig hiába zárta négy győzelemmel az alapszakaszt, a Green Bay feltámadására nem volt válasza.

Eredmények, rájátszás 1. forduló (wild card-kör), Nemzeti-főcsoport (NFC):
Washington Redskins - Green Bay Packers 18-35
Minnesota Vikings - Seattle Seahawks 9-10

2. forduló, főcsoport-elődöntő, AFC:
New England Patriots - Kansas City Chiefs, szombat 22.35
Carolina Panthers - Seattle Seahawks, vasárnap 19.05

NFC:
Arizona Cardinals - Green Bay Packers, vasárnap 2.15
Denver Broncos - Pittsburgh Steelers, vasárnap 22.40