Társoldalunk:

Holtan találták cellájában az egykori NFL-játékost

2016.01.13. 22:15

Holtan találták a börtöncellájában Lawrance Phillips egykori NFL-játékost, aki 31 éves börtönbüntetését töltve valószínűleg megölte a cellatársát, ezért újabb tárgyalás várt volna rá. 

A 40 éves egykori Rams-running backet szerda éjszaka mozdulatlanul találták a magánzárkájában. Az őrség kórházba szállíttatta Phillipset, az orvosok fél kettőkor mondták ki a halál időpontját. Az egykori első draftkörös amerikaifocista 2013 tavasza óta volt magánzárkában, mert a gyanú szerint megölte cellatársát, a 37 éves Damion Sowardot.

A kerületi ügyész kedden jelentette be, hogy elegendő bizonyítékuk van Phillips ellen a vádemeléshez, akire minden bizonnyal tényleges életfogytiglani büntetés várt volna a mostani büntetése mellett. Phillips azért került börtönbe, mert kétszer is fojtogatta a barátnőjét, majd egy lopott kocsival elgázolt három tinédzsert.

Lawrence PhillipsForrás: GAZETTE/Dave Sidaway

Phillipset 1997-ben draftolta a St. Louis, de egy év után rossz magaviselet miatt kirúgták. A nebraskai egyetem legnagyobb sztárja feltűnt még a San Franciscóban és a Miamiban, mielőtt 2008-ban börtönbe került.