Társoldalunk:

Tokióban érmeket várunk a karatésoktól

2016.01.15. 18:46

A Magyar Karate Szakszövetség pénteki évadnyitóján Mészáros János elnök kifejtette: bízik benne, hogy a sportág ott lesz a 2020-as tokiói olimpia műsorán.

Mészáros elmondta, hogy a riói ötkarikás játékokon születik meg a döntés, és - ahogyan fogalmazott - meg lenne lepve, ha nem történne meg a jóváhagyás.

Az MKSZ vezetője - aki a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnöke is - kiemelte: a karatesport olimpiai programba emelése azt is jelentené, hogy magyar karatésok is indulhatnának Tokióban, ahol éremesélyesek lennének. Derűlátását arra alapozza, hogy 2015-ben - amelyet Magyarországon a karate évének hirdettek meg - a legkiválóbb magyar harcművészek számos érmet, köztük világ- és Európa-bajnoki aranyakat is nyertek.

Simicskó István is ott voltForrás: MTI/Kovács Tamás

Az eseményen jelen volt Simicskó István honvédelmi miniszter, aki tavaly szeptemberi kinevezése előtt három éven át a sportállamtitkárságot vezette. Mint jelenleg is aktív kungfus úgy fogalmazott, hogy a küzdősportoknak erőteljesen kell jelen lenniük a katonák életében, ezért a magyar honvédségnél sportközpontok kiépítésével létrehozzák a karate országos rendszerét.