Társoldalunk:

Verhetetlen ellenfelet kaptak a magyarok

2016.01.16. 12:23

Nehéz csoportba került a magyar női válogatott a február 28. és március 6. között Kuala Lumpurban sorra kerülő asztalitenisz-csapatvilágbajnokság szombati sorsolásán: Téglás Péter együttese a címvédő kínaiakkal, valamint a tajvaniakkal, a románokkal, a spanyolokkal és a házigazda malajziaiakkal játszik majd.

A magyar válogatott a 16. kiemelt a 24 csapatos első divízióban, azaz a legjobbak között. A kiemelést a 2014-es csapat-vb végeredménye és a legfrissebb csapat-világranglista alapján készítették el.

Kína verhetetlen, a többiek talán nem

"Ezen a szinten már nincs jó sorsolás, könnyű csoport - mondta az MTI-nek Téglás Péter. - Kicsit még örülök is, hogy néhány nem kívánt ellenfelet, így a németeket, a koreaiakat elkerültük. Kína verhetetlen, de a többi ellenfelünk szerintem nem, egyedül a malajziaiakat nem ismerem igazán. Most azt gondolom, hogy a másodiktól az ötödik helyig bárhol végezhetünk a csoportban."

Téglás Péter optimistaForrás: moatsz.hu


A nőknél 84, a férfiaknál pedig 94 válogatott nevezett a malajziai viadalra.

A 27. helyre rangsorolt magyar férfiválogatott a második divízióban küzd majd. Aranyosi Péter együttese az egyiptomiakat, a szlovénokat, az argentinokat, a mexikóiakat és a norvégokat kapta ellenfeléül - derül ki a nemzetközi szövetség honlapjáról.

Rájátszással alakul ki a sorrend

Mindkét nem képviselői négy divízióban küzdenek meg egymással, minden osztályban négy darab hatos csoportban kezdődik a verseny, amely ezután egyenes kieséses rendszerben folytatódik. A csoportgyőztesek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a másodikak pedig a harmadikokkal játszanak a negyeddöntőbe kerülésért. Ugyanezt a szisztémát alkalmazzák az alsóági rájátszás során is, azaz a csoportnegyedikek az egyenes kieséses szakasz első körében kiemeltek lesznek, abban csak a csoportötödikek és a -hatodikok játszanak.