Mégsem Ronaldo a legértékesebb, botrány a láthatáron

504075553 HORIZONTAL FOOTBALL FULL LENGH ACTION JOY ATTITUDE
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) and Real Madrid's Welsh forward Gareth Bale react during the Spanish league football match Real Madrid CF vs RCD Espanyol at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on January 10, 2015. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
Gareth Bale ügynöke vizsgálatot követel a walesi játékos ügyében, aki - mint szerda este kiderült - 2013-ban világrekordot jelentő összegért igazolt a Real Madridhoz. Csakhogy az illetékesek - vélhetően Cristiano Ronaldo nyugalma érdekében - úgy irányították az átigazolást, hogy a portugál maradhasson a legértékesebb.

"Egy független vizsgálatot kell indítani, mert ez botrányos, ami történt. Az érintett futballistától és a két klubtól az angol szövetségnek elnézést kell kérnie" - nyilatkozta a Telegraphnak Jonathan Barnett, Bale ügynöke.

Bale valódi vételáráról szerda este számolt be a Football Leaks nevű weboldal, ezek szerint a walesiért

nem 91,59 millió eurót, hanem 100,759 milliót fizetett a Real Madrid a Tottenhamnek.

Ez pedig több, mint Cristiano Ronaldo vételára, érte 96 milliót szurkolt le a Real a Manchester Unitednek, még 2009-ben.

Forrás: AFP/Gerard Julien

Az AS nevű spanyol lap szerint a hatoldalas szerződésben volt egy olyan pont is, amely a Realt arra kötelezte, hogy a sajtóközleményében 91,59 milliós vételárról adjon írt, miközben a Tottenham semmilyen részletet nem közölhetett a pénzügyi mozgásokról.

A Real állítólag ragaszkodott ahhoz, hogy

Bale-ből ne lehessen a világ legdrágább focistája,

ez ugyanis Ronaldo presztízsére rosszt fényt vetett volna.

A The Sunday Times újságírója, Jonathan Northcroft korábban arról számolt be, hogy a Gareth Bale-lel készített interjúja előtt mindössze annyit kértek tőle: a walesit ne kérdezze az átigazolási díjáról!

"Ennek az lehet az oka, hogy Bale világrekordot jelentő összegért váltott klubot 2013-ban, de

- nyilatkozta Northcroft.

Közben Ronaldo jövője továbbra sem biztos a Realnál, van rá esély, hogy a szezon végén távozik - a legkitartóbb kérőnek a PSG-t és a Manchester Unitedet tartják.

A Marca mindeközben arról ír, hogy Bale nyáron új szerződést kaphat, amely 2021-ig Madridban tartaná. A walesi majdani távozásába egyébként a Tottenhamnek is lehet beleszólása, ha egy klub bejelentkezik érte, de ezt az összeget a Spurs is megadja, akkor Bale-t csakis Londonba engedheti el a Real.