Róma nem tart Budapesttől az olimpiai harcban

Colosseum, Róma
ITALY, Rome : This picture shows the Colosseum during a preview of the night tour "The moon over the colosseum" late on May 2, 2013 in Rome. "The moon over the colosseum", a guided tour at night of the Flavian Amphitheatre will take place from May 5 to October 6, 2013 every Thursdays and Saturdays. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
Vágólapra másolva!
Matteo Renzi olasz miniszterelnök szerint elérkezett Róma ideje, hogy újból nyári olimpiát rendezzen.

A kormányfő csütörtökön találkozott Lausanne-ban Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpia Bizottság (NOB) elnökével, akivel a 2024-es kandidálásról folytatott megbeszélést.

Nyomni kell a pedált

Renzi szerint ez a megfelelő pillanat Róma számára, és kerékpáros hasonlattal élve elmondta: az olaszoknak most mindent bele kell adniuk, és lehajtott fejjel nyomni kell a pedált 2017-ig, a helyszínkijelölésig.

Hozzátette: nagyon erős a pályázatuk, minden riválisukat tisztelik, de senkitől, így Budapesttől sem tartanak.

Róma mindent elkövet majd a rendezésért Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Korábban nem volt meg a támogatottság

A NOB 2017 szeptemberében, limai kongresszusán dönt, melyik város legyen a házigazda. Az olasz főváros mellett Budapest, Los Angeles és Párizs kandidál.

Róma 1960-ban már volt rendező, míg a 2004-es játékokért a szavazás utolsó körében maradt alul Athénnal szemben. A 2020-as olimpia iránt ugyancsak érdeklődött az olasz főváros, ám Mario Monti kormánya nem állt az ügy mellé, és ezért vissza kellett vonni a pályázatot.