Társoldalunk:

Jól kezdtek a magyarok a gyorskorcsolya Eb-n

2016.01.22. 17:46

A három magyar férfi induló mindhárom távon továbbjutott a pénteki selejtezőkből a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsiban zajló Európa-bajnokságán.

A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint szombaton Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is a negyeddöntőben, valamint az elődöntőben folytathatja szereplését 500 és 1000, valamint 1500 méteren. A nőknél két junior korú versenyzőt indított a magyar szövetség, közülük Jászapáti Petra 500 és 1000 méteren bejutott a negyeddöntőbe, Bácskai Sára Luca pedig az 1500 méter elődöntőjében áll rajthoz szombaton.

A tavaly Európa-bajnoki bronzérmes magyar női váltó - Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Bácskai, Jászapáti összeállításban - délután az oroszok mögött, illetve a bolgárok előtt a második helyen végzett selejtezőfutamában a 3000 méteres versenyben. Az aranyéremre is esélyes, világkupa-győztes - Knoch, Oláh Bence, Burján Csaba, Liu Shaolin összetételű - férficsapat a törököket, a lengyeleket és a briteket is megelőzve jutott tovább az 5000 méteres táv elődöntőjébe.

Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor és Burján CsabaForrás: MTI/Illyés Tibor

Egyéniben szombaton 500-on és 1500-on osztanak érmeket, illetve a váltók versenyeznek a döntőbe kerülésért. Vasárnap az 1000 méterrel, valamint a férfi és női egyéni szuperdöntőkkel folytatódik a program. Utóbbiban a három egyéni távon elért eredmények összesítése alapján mindkét nemnél az első nyolc korcsolyázó vehet részt. A kontinensviadal a női és a férfi váltók fináléjával zárul. Az M4 Sport szombaton és vasárnap is élőben közvetít az oroszországi Eb-ről.